اصغر آغاز روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خرس ها در زیستگاههای حیات وحش استان کرمانشاه به ندرت تلف می شوند و همین عامل باعث جمعیت رو به افزایش نسبی آنها شده است.
وی با بیان اینکه تلف شدن خرس در حیات وحش کرمانشاه به دلیل نبود غذا یا بیماری تاکنون به ندرت رخ داده است، تصریح کرد: خرس به عنوان حیوان بزرگ جثه در راس هرم غذایی محیط زیست کرمانشاه بی رقیب و همه چیز خوار محسوب می شود و به جز انسان تقریبا هیچ تهدیدی ندارد.
وی گفت: تعارض حیات با انسان عامل اصلی تلفات خرس در استان کرمانشاه است که البته موارد کمی از آن مشاهده شده است به عنوان مثال از ابتدای سال جاری تاکنون فقط ۲ مورد تلف شدن خرس در جغرافیای منطقه گزارش شد.
وی افزود: مورد اول در منطقه قلاجه گیلانغرب تیراندازی یک کشاورز باعث مرگ خرس شد و مورد دوم روز گذشته بر اثر برخورد خودرو عبوری با یک قلاده خرس قهوه ای در جاده دالاهو - قصرشیرین رخ داد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه ادامه داد: گاهی اوقات خرس ها برای پیدا کردن غذا، یا خوردن میوه باغات و شکار گله به محیط انسان نزدیک می شوند که باعث تردد از جاده ها و معابر بین شهری و روستایی می شود که به تبع آن با خطراتی همچون برخورد خودرو یا تیراندازی کشاورزان و عشایر مواجه می شوند.
وی به تنوع غذایی خرس ها اعم از علوفه، گیاه، میوه و گوشت اشاره و ابراز کرد: به همین دلیل خرس ها برای پیدا کردن غذا با دیگر حیوانات استان کرمانشاه نظیر گرگ، کفتار، روباه و شغال رقابت چندانی ندارند اما ممکن است با انسان تعارض حیات پیدا کنند و خوشبختانه این موارد در سطح منطقه اندک است.
وی گفت: برای دور کردن خرس از محیط زندگی روستاییان آموزش به جوامع محلی را آغاز کردهایم که از جمله راهکارها و پیشنهادات نصب توپ های ترقه ای و محکم کردن پرچین های اطراف باغات، استفاده از سگ نگهبان و نظایر آن است.
وی همچنین از دستگاههای ذیربط در استان کرمانشاه خواست نسبت به نصب تابلو علائم هشدار دهنده عبور حیوانات وحشی از جاده و نظایر آن اقدامات بیشتری انجام دهند تا رانندگان اشراف بیشتری به محیط پیرامونی پیدا کنند.
این مسوول مجازات شکار عمدی خرس را ۱۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و از عموم مردم طبیعت دوست استان کرمانشاه خواست در صورت مشاهده حیوان وحشی آسیب دیده از نزدیک شدن به آن خودداری کرده و مراتب را با شماره تلفن ۰۸۳۴۳۷۲۲۲۲۹ و یا تلفن گویای ۱۵۴۰ اطلاع رسانی کنند.
وی در خصوص دقیق بودن تعداد خرس های موجود در حیات وحش کرمانشاه یادآور شد که عددهای اعلامی حتی آمار محیط زیست تخمینی است و اساسا نمی توان بطور قطعی یا دقیق جمعیت خرس ها را برآورد کرد.
گفتنی است استان کرمانشاه در همسایه استانهای لرستان، ایلام، همدان و کردستان با کشور عراق هم مرز مشترک دارد.