به گزارش ایرنا از روابط عمومی شیلات هرمزگان، سرهنگ مسعود احسانی روز پنجشنبه با اعلام این خبر افزود: درپی شکایت و نارضایتی صیادان شهرستان قشم مبنی بر صید غیرمجاز به روش شب چراغی توسط شناورهای متخلف، اکیپ گشت دریایی این یگان با همکاری عوامل ناوگروه شناوری پایگاه دریابانی شهرستان قشم به صورت گشت مشترک و تلفیقی با چهار فروند شناور گلف سازمانی به دریا اعزام شدند که منجر به توقیف ۲ فروند شناور قایق ۲۰۰ سب بخار غیرمجاز شب چراغی متخلف در چهاری مایلی جنوب این جزیره شد.
«صید شب چراغی در واقع نوعی صید غیرمجاز ابداعی عدهای سودجو و منفعت طلب است که در هنگام شب و با استفاده از نور چراغ یا نورافکنهای پرقدرت به عمق آب تابانده و گلههای ماهی در اندازههای کوچک و بزرگ و غیرتجاری را به دام میاندازند.
در این صید مخرب که تور ماهی گیری در دریا پهن میشود و با نورافکن، نور شدید در دریا منعکس شده، باعث تجمع ماهیان ریز و درشت در اطراف شناور میشود؛ پس از آن نیز شناور دوم با بهرهگیری از تور پرساین محاصرهای تمامی ماهیهای جمع شده را در زیر نور جمعآوری میکند.
برای هر بار تورریزی افزون بر چند تُن از انواع ماهیان که بیشرشیرماهیهای ریز بوده، در دام صیادان متخلف افتاده و حتی ممکن است توراندازی در طول یک شب چندین بار تکرار شود، دراین روش بیرحمانه صید، هیچ گونه شانسی برای فرار ماهیها وجود ندارد و انواع مختلف ماهی بالغ و نابالغ به شکل ناباورانه ای مورد کشتار جمعی قرار میگیرند.»
وی بیان کرد: در این عملیات علاوه بر توقیف شناورهای متخلف تعداد یک دستگاه تور پرساین غیرمجاز، ۲۰ کیلوگرم ماهی، یک دستگاه موتور ژنراتور برق، ۲ دستگاه ترانس برق، به همراه هفت نفر متهم توقیف و ضمن تشکیل پرونده و ارسال به مرجع قضایی برای سیر مراحل قانونی به شیلات شهرستان بندرعباس دلالت داده شد.
فرمانده یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان با بیان اینکه این عملیات با دستور استاندار هرمزگان و پیرو پیگیری های مدیرکل شیلات استان صورت گرفت، اظهار کرد: وارد کردن هر نوع خسارت به ذخائر آبزیان به عنوان ثروت ملی طبق قانون حفاظت و بهرهبرداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است.
وی تصریح کرد : شماره تلفن ستاد یگان استان ۰۷۶۳۳۳۳۱۴۳۴ آماده دریافت هرگونه اخبار و اطلاعات در راستای صید و صیادی و خدمات رفاهی به جامعه صیادی است.