تبریز - ایرنا - مشاور معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سهم مشاغل خانگی از یک میلیون شغل ایجاد شده در کشور در سال گذشته را ۱۰ درصد یعنی به میزان ۱۰۳ هزار شغل اعلام کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲ با ۱۵ درصد افزایش، ایجاد ۱۵۰ هزار شغل هدف گذاری شده است. 

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، علی زند وکیلی در کارگاه آموزشی تخصصی رؤسا و کارشناسان اشتغال و کارآفرینی استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به برنامه‌های اجرایی دبیرخانه ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی پیرامون تحقق اشتغال پیش بینی شده با اولویت بخشی به فعالیت‌های پشتیبانی، توسعه بازارهای عرضه و فروش محصولات مشاغل خانگی و نظارت بر مشاغل خانگی، اهداف و برنامه‌های دبیرخانه حمایت از مشاغل خانگی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت را تشریح کرد.
وی اعلام کرد؛ بر اساس نمودار تطبیقی صدور مجوز طی سال‌های ۱۴۰۰ تا پایان مهرماه ۱۴۰۲ ؛ در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸ هزار و ۷۵۴ مجوز صادر شده و این میزان در سال ۱۴۰۱ به تعداد ۱۱۳ هزارو ۱۵۱ مجوز و از ابتدای فروردین ماه تا پایان مهر ماه سال جاری به تعداد ۱۲۹ هزار و ۷۳۲ مجوز رسیده است.
زند وکیلی ادامه داد: مبلغ ۴۰ هزار میلیارد ریال منابع قرض الحسنه جهت پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۲ تخصیص داده شده است که این میزان نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد یعنی ۳۰ هزار میلیارد ریال رشد داشته است.

وی هدف و برنامه های سفرهای استانی را تبیین برنامه های معاونت اشتعال وزارت و محور اصلی برنامه‌ها را بر پایه مرکز ملی پایش اشتعال عنوان و بر دریافت کامل و به موقع تسهیلات بانکی اشتغال برای هر استان، سوق دادن تسهیلات به سمت طرح‌های با دینامیک اشتغال بالا و نظارت بر طرح‌های بهره‌مند از تسهیلات تاکید کر.

وی با بیان توضیحاتی پیرامون فرصت‌های شغلی استان با استفاده از منابع اشتغال پایدار روستایی و عشایری، گفت: در این بخش نظارت بر طرح‌های عقد قرارداد شده با بانک توسعه فرصت‌های شغلی استان با استفاده از منابع تبصره ۱۸ بودجه کشور و جذب کامل و به موقع منابع تسهیلاتی است.

مشاور معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محور اصلی برنامه‌های دفتر توسعه را ارتقا جایگاه دفتر مشاوره شغلی و کاریابی‌های غیردولتی داخلی در بازار کار ، هوشمندسازی فرایند خدمات کاریابی و اشتغال و ساماندهی دفاتر کاریابی‌های خارجی و مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی عنوان کرد.

بخش بعدی گزارش وی به برنامه‌های اجرایی حوزه توسعه کارآفرینی بودجه در محورهای ساماندهی مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی ساماندهی و نظارت بر کانون کارآفرینان برتر، الکترونیکی کردن خدمات و باز طراحی ساختار فرایندها و سامانه جشنواره کارآفرینان اختصاص داشت.

وی با اشاره به برنامه‌های اجرایی اداره کل اشتغال اتباع خارجی ، پیرامون ساماندهی اشتغال اتباع خارجی، نیازسنجی ظرفیت‌های اشتغال قابل تامین از اتباع خارجی و راستی آزمایی اطلاعات همچنین شناسایی اتباع خارجی غیر مجاز و برخورد با آنها و ارائه خدمات غیر حضوری و الکترونیکی را مهم‌ترین محورهای اداره کل اشتغال اتباع خارجی این معاونت عنوان کرد.

زند وکیلی در بخش دیگری ضمن تشریح برنامه‌های اجرایی دفتر سیاست گذاری و برنامه‌ریزی توسعه کارآفرینی و اشتغال با محوریت پایگاههای مردمی اشتغال آفرین، برنامه‌های ملی تقویت کسب و کار، معیشت مرز نشینان و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی همچنین طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی و مشوق بیمه کارفرمایی افزود: وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی در اجرای سیاست های کلان اشتغال و با هدف مردمی شدن اشتغال، با استفاده از ظرفیت پایگاه مردمی سازی و تعاونی ها به عنوان مردمی ترین نهاد اقتصادی کشور گام های بلندی را برداشته است.


در انتهای این کارگاه آموزشی سوالات، پیشنهادها و چالش‌های پیش رو توسط روسای ادارات و کارشناسان اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی طرح و پاسخهای لازم توسط مشاور معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت ارائه شد.