نیویورک – ایرنا-  معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی را در عربستان درباره تحولات خاورمیانه در پی جنگ میان اسرائیل و گروههای مقاومت فلسطین دنبال می کند.

به گزارش ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود که ایالات متحده آمریکا به دلیل اینکه عضو سازمان همکاری اسلامی نیست، در نشست این سازمان شرکت نمی کند اما آن را به دقت دنبال می کند.

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرد: ما این نشست را با دقت دنبال می‌کنیم و با شرکای خود در سازمان همکاری اسلامی در تماس خواهیم بود.

«علیرضا عنایتی» سفیر ایران در عربستان ۱۸ آبان ماه اعلام کرد: «نشست فوق العاده سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای دفاع از فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی طی ۲ روز آینده در ریاض برگزار می شود. نیمه شب دیشب تیم کارشناسی وزارت امور خارجه ایران برای بررسی سند اجلاس وارد ریاض شد».

تیم کارشناسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای بررسی سند اجلاس فوق‌العاده سران کنفرانس اسلامی به ریاض سفر کرده است.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور اعلام کرد: آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی در عربستان شرکت خواهد کرد.

این نشست به پیشنهاد چند کشور اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران اعلام کرد:  اسرائیل هر روز یک «وقفه» ۴ ساعته حملات را اجرایی خواهد کرد. اسرائیل به ما گفته است که در طول این ۴ ساعت که از امروز آغاز می شود، حملاتی در این مناطق نخواهد بود.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا افزود: ایالات متحده آمریکا همچنان در این لحظه از آتش بس در غزه حمایت نمی کند.

 جو بایدن رئیس جمهوری دموکرات آمریکا که تا کنون با ایده آتش‌بس مخالفت کرده است، روز پنجشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه نظرش درباره احتمال آتش بس چیست؟ گفت: «هیچ امکانی وجود ندارد.»

به گزارش ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره وقفه روزانه ۴ ساعته در جنک که پیش از این جان کربی مقام شورای امنیت ملی این کشور اعلام کرد، افزود: این وقفه ۴ ساعته در جنگ نتیجه دیپلماسی مستقیم رییس‌جمهور، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا است. این وقفه برای جابجایی غیر نظامیان و همچنین آزادی گروگان ها نیاز است و ما امیدوارم ادامه داشته باشد. دو کریدور بشردوستانه وجود خواهد داشت که به ساکنان غزه اجازه می دهد از مناطق جنگی در شمال غزه خارج شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در باره واکنش سازمان ملل به وقفه روزانه ۴ ساعته جنگ میان اسرائیل و حماس گفت: هرگونه توقف موقت درگیری ها با اهداف بشردوستانه باید با هماهنگی سازمان ملل باشد. این هماهنگی به خصوص در زمینه زمانبندی و مکان اهمیت دارد. بدون شک موفقیت این وقفه نیازمند توافق از سوی همه طرف ها است.

گروههای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات غافلگیر کننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروههای مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

حمایت امنیتی و نظامی غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا  از تل آویو به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی به این رژیم برای کشتار بی‌رحمانه کودکان و زنان فلسطینی است.