تهران- ایرنا- صدیر جپاروف رییس جمهوری قرقیزستان تجارت، حمل‌ونقل، لجستیک، امنیت انرژی، اطلاعات و فناوری ارتباطات را پنج حوزه اصلی همکاری در سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) عنوان کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری ترکیه "آنادولو"، صدیر جپاروف در شانزدهمین اجلاس سران سازمان اکو در تاشکند پایتخت ازبکستان با بیان این مطلب، افزود: سازمان اکو ظرفیت لازم برای تبدیل به یک ابزار موثر در همگرایی منطقه‌ای را داراست.

وی افزود: همگرایی بر پایه منافع اقتصادی مشترک، عنصر کلیدی در نگاه ما به آینده است.

رییس جمهوری قرقیزستان حوزه‌های تجارت، حمل‌ونقل، لجستیک، امنیت انرژی و اطلاعات و فناوری ارتباطات را برای موفقیت اکو مهم ارزیابی کرد و خواستار همکاری اعضا در این محورها شد.

کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و ازبکستان ۱۰ کشور عضو در سازمان اکو هستند. از این بین کشورهای افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و تاجیکستان در آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان در قفقاز جزو کشورهای محصور در جهان هستند.

جپاروف در بخش دیگری از سخنان خود نیز به موضوع حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه پردخت و گفت: بحران انسانی در نوار غزه بسیار مهم است. ما از تمامی طرف‎ها می‌خواهیم تا دست به اقدامات جامعی زده و مانع از خشونت علیه غیرنظامیان شوند. ما خواستار توقف خشونت‌‎ها و آغاز سریع روند مذاکرات هستیم.

جپاروف همچنین بر اهمیت تداوم حمایت از شرایط انسانی در افغانستان تاکید کرد و اظهار داشت: اقدامات همگرایانه منطقه‌ای و اقتصادی و اجرای پروژه‌های بشردوستانه به ایجاد ثبات در اقتصاد افغانستان کمک خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سیدابراهیم رییسی رئیس جمهوری ایران هم پس از بازگشت از تاشکند به تهران با بیان اینکه در اجلاس سازمان همکاری اقتصادی «اکو» بر ترانزیت کالا از مسیر جمهوری اسلامی ایران تاکید شد، گفت: نیمی از اعضای این سازمان تاکید داشتند که ایران مسیر ارزانی برای حمل کالا است و صرفه‌جویی در زمان را به همراه دارد.

شانزدهمین اجلاس سران اکو روز پنجشنبه به میزبانی ازبکستان برگزار شد و رییس جمهوری ایران هم به عنوان یکی از کشورهای بنیان‌گذار اکو در این اجلاس حضور داشت.