به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری، کرم شیخپور روز شنبه در همایش بزرگداشت روز شوراهای حل اختلاف افزود: در نیمه نخست امسال ۴۲ هزار و ۵۷۰ پرونده به شوراهای حل اختلاف استان ارجاع داده شد که از این تعداد ۲۷هزار و ۵۶۷ فقره آن مختومه شده است و ۳۲ درصد پروندههای شورای حل اختلاف استان به سازش منجر شد.
وی افزود: در این مدت ۱۰ پرونده نزاع دسته جمعی با اعلام گذشت شاکیان منجر به صلح و سازش شده است.
رییس مرکز توسعه حل اختلاف چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برخی شعب شوراهای حل اختلاف به صورت تخصصی اختلافات حقوقی را مورد رسیدگی قرار میدهند، گفت: شعبههای تخصصی شوراهای حل اختلاف برای تسریع در رسیدگی به اختلافات حقوقی فعالان اقتصادی استان فعال شده است تا ورودی پرونده به شعبههای دادگستری را کاهش و صلح و سازش پروندهها را افزایش دهد.
معاون قضایی رییس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین گفت: اساس کار شوراهای حل اختلاف، مردمی بودن و بهرهگیری از مشارکتهای مردمی در حل و فصل اختلافات است.
کامران میرحاجی افزود: در شوراهای حل اختلاف رسیدگی به پروندهها تابع تشریفات و آیین دادرسی خاصی نیست و همین امر موجب تسریع در رسیدگی و کاهش اطاله دادرسی میشود.
وی افزود: در شوراهای حل اختلاف ترس و استرس ناشی از حضور در مراجع قضایی وجود ندارد و طرفین دعوا در فضایی امن و آرام مسائل و مشکلات خود را بیان میکنند و این خود آرامش و آسایش روانی و اجتماعی مردم را تامین و اعتماد جامعه را به دستگاه قضا بیشتر میکند.
میرحاجی یکی از رویههای مثبت در شوراهای حل اختلاف را کار بدون چشم داشت عنوان کرد و گفت: در شوراهای حل اختلاف افراد بدون دریافت حقوق و پاداشی و برای رضایت خدا اختلافات مردم را حل و فصل می کنند.
معاون قضایی رییس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری گفت: شوراهای حل اختلاف مشکلات مردم را به صورت ریشهای حل و فصل میکنند به طوری که دیگر آتشی زیر خاکستر باقی نماند.
میرحاجی گفت: کار شوراهای حل اختلاف در مناطق عشایری و قومی با توجه به حضور اقوام و طوایف به دلیل اینکه در این مناطق افرادهمدیگر را میشناند، از حساسیت بیشتری نسبت به شهرهای بزرگ برخوردار است.
معاون قضایی رییس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری در بخشی از سخنان خود دارا بودن توانمندیهای علمی و مهارتی در کنار دانش اخلاقی و روانشناسانه را لازمه کار در شوراهای حل اختلاف دانست و گفت: افرادی که قدم در راه اصلاح صلح و سازش میگذارند باید با مهربانی، صبر و کنترل خشم، راه نفوذ به دل مردم را پیدا کنند و با رفع کدورت و دشمنیها جامعه اسلامی را به سمت وحدت و اتحاد سوق دهند.
به گزارش ایرنا، ۱۸ آبان سالرروز تاسیس شوراهای حل اختلاف است که در فروردین سال ۱۳۷۹ به موجب ماده ۱۸۹ قانون برنامه سوم توسعه، تشکیل نهاد شورای حل اختلاف پیشبینی شد. پس از آن، آییننامه اجرایی این ماده قانونی تدوین شد و در شهریور ۱۳۸۱ به طور رسمی آغاز به کار نهاد شورای حل اختلاف در کشور کلید خورد.