به گزارش خبرنگار ایرنا، پاییز را می توان فصل تنوع رنگ ها و آب و هوا در شمال کشور توصیف کرد، نم نم باران و خش خش برگ های ریخته شده بر زمین در خزان پاییزی و طراوت هوا جذابیت گردشگری پاییزی را در مازندران دوچندان می کند.
جنگل های شمال کشور این روزها رنگین کمانی از رنگ های شاد، متنوع و دل فریب است که زیبایی این موهبت های الهی را بیشتر کرده و مناظری چشم نواز را مقابل دیدگان همه قرار داده است.
از آنجایی که یک میلیون و ۶۹۱ هزار هکتار برابر با ۷۰ درصد مساحت مازندران را عرصه های طبیعی تشکیل می دهد و نیز وجود پنج هزارو ۵۰۰هکتار پارک جنگلی در دسترس مردم نیز جلوه خاصی به طبیعت گردی استان داده است.
رنگ زرد شفاف و رنگ قهوه ای سوخته درختان صنوبر و ممرز نیز در استان مازندران نیز وسوسه گردشگری پاییزی را دو چندان می کند.
تالاب عباس آباد یکی از بخش های مجموعه فرهنگی تفریحی عباس آباد در شهرستان بهشهر است که با درختان پائیزی، قشنگی های خاص خود دارد.
جواهرده، ارتفاعات سه هزارو دو هزار تنکابن، هزار جریب نکا و جاده سد شهید رجائی، کیاسر، دو دانگه و چهار دانگه شهرستان ساری نیز از دیگر مناطق زیبای پاییزی استان مازندران است.
پارک جنگلی شهید زارع از پارکهای جنگلی مازندران در سه کیلومتری شرق رودخانه تجن در ساری و در فاصله یک کیلومتری جنوب جاده ساری – بهشهر با مساحت ۷۰ هکتار دارای تیپ درختی بلوط – انجیلی است که منطقه دلنشین و روانبخشی برای طبیعت گردی است.
پارک جنگلی تالار از دیگر پارکهای جنگلی مازندران است که به روی مهمانان پاییزی آغوش گشوده است. این پارک تقریبا ۱۵ کیلومتر با قائمشهر فاصله دارد و در جاده ای معروف به جاده نظامی واقع شده است.
پارک جنگلی سی سنگان نیز در نوشهر از دیگر پارک های معروف استان است که تنوع رنگ درختان و درختچه های آن چشمان هر بیننده ای را خیره می کند.
همچنین گردشگران پائیزی می توانند با حضور در سواحل مازندرانی خزر از دیدن فعالیت ۵۴شرکت تعاونی صیادی پره که این روزها مشغول صید ماهیان استخوانی کفال، سفید وکپور هستند لذت ببرند.
توصیه های مهم به مسافران پاییزی این که با توجه به لغزندگی جاده ها و خنکی هوا، به همراه داشتن لباس های گرم و اطلاع از وضعیت آب و هوایی پیش از آغاز سفر به استان های شمالی ضرورت است.
جنگل های هیرکانی به عنوان دومین میراث طبیعی ایران، بر اساس معیار ۹ گانه به شماره ۱۵۸۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد تا این میراث باستانی یگانه به نام ایران و برای جهانیان تا ابد باقی بماند.
با توجه به اینکه از سه اثر ثبت میراث جهانی مازندران جنوب بابل میزبان جنگلهای سر به فلک کشیده هیرکانی است این ظرفیت نقش ممتازی در جذب گردشگر داخلی و خارجی در این شهرستان شده است.
جنگل های هیرکانی یا جنگل های شمال ایران، با پیشینه تکامل ۲۵ تا ۵۰ میلیون ساله، مانند نواری سبز به درازای ۸۵۰ کیلومتر کناره های جنوبی دریای کاسپین را پوشانده اند. تغییرات بارشی و ارتفاعی زیاد، تنوع در شرایط اکولوژیکی از خاور تا باختر، تنوع بی مانند در گونه های گیاهی و جانوری از ویژگی های برجسته جنگل های هیرکانی است.