تهران-ایرنا- نیویورک تایمز نوشت: برخی از دولت های اروپایی از جمله آلمان به بهانه مسائل امنیتی برگزاری تظاهرات در حمایت از فلسطینی ها را منع کرده اند؛ موضوعی که نگرانی ها درباره نقض آزادی های مدنی و آزادی بیان را در این کشورها برانگیخته است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، این روزنامه نوشت: مقامات آلمانی به بهانه مبارزه با یهودستیزی که به اعتقاد منتقدان اقدامی تبعیض آمیز است، مانع از برگزاری تظاهرات در حمایت از فلسطینی ها شده اند.

نیویورک تایمز افزود: از زمان حمله حماس علیه مواضع رژیم صهیونیستی و به تبع آن، بمباران غزه از سوی این رژیم، دولت های سراسر اروپا با چالش مدیریت تاثیر گذاری بر این درگیری در کشورهای متبوع شان دست و پنجه نرم می کنند.

برخی به بهانه نگرانی های امنیتی، محدودیت های سختگیرانه ای را علیه تظاهرات در حمایت از فلسطین اعمال کرده و حتی به طور کلی آنها را منع کرده اند. در فرانسه، دادگاهی ممنوعیت عمومی تظاهرات حامیان فلسطین را رد کرد، اما همچنان امکان ممنوعیت موردی آنها وجود دارد.

در آلمان، ممنوعیت ها به مراتب شدیدتر است اما بسیاری از مردم در جوامع مهاجر این کشور و از جمله اعراب می گویند این محدودیت ها نه تنها نقض آزادی بیان، بلکه اقدامی تبعیض آمیز است.

در هفته های اخیر شهر هامبورگ آلمان تظاهرات در حمایت از فلسطین را ممنوع کرد و در برلین، مقامات به مدارس دستور دادند اجازه ندهند دانش آموزان چفیه بپوشند یا از پرچم فلسطین و یا رنگ های آن استفاده کنند.

پلیس برلین گفت: بیش از نیمی از ۴۱ تظاهرات برنامه ریزی شده در ابراز همبستگی با غزه را منع کرده است که برخی از آنها به بهانه امکان «برانگیختن احساسات» ساکنان فلسطینی تبار بوده است.

این محدودیت ها شامل تظاهرات کودکان به منظور عزاداری برای کودکانی غزه بوده که ماه گذشته در حملات رژیم صهیونیستی کشته شدند. برخی از این تظاهرات هم که اجازه برگزاری پیدا کردند در استفاده از شعارهایی مانند «جنگ را متوقف کنید» و یا «فلسطین باید آزاد شود» منع شدند.

پلیس برلین به بهانه هایی همچون «تهدید فوری گردهمایی ها که ممکن است منجر به احساس تنفر شود یا تحریک یهودستیزی، بروز خشونت و ارعاب» مانع از برگزاری تظاهرات ها در حمایت از فلسطینی ها شده است.

برخی از منتقدان چنین استدلال می کنند که ممنوعیت هایی که دولت آلمان علیه تظاهرات در حمایت از مردم غزه اعمال کرده، با افزایش خصومت علیه مهاجران و افزایش محبوبیت حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان در ارتباط است. نظرسنجی ها نشان می دهند که این حزب اکنون در رتبه دوم از نظر محبوبیت قرار دارد.

طرح برنامه ریزی شده اصلاح قانون تابعیت در آلمان شامل بندی است که اعطای شهروندی به افراد محکوم به نژادپرستی و یا یهودستیزی را منع می کند. چنین اقداماتی نگرانی هایی را درباره آزادی بیان در آلمان برانگیخته است به طوری که بسیاری با توجه به تعریف گسترده ای که مقامات آلمانی از یهودستیزی دارند، نگران حق شهروندی و یا شغل خود هستند.

یک برنامه مشهور تلویزیونیِ "گفت و گو"، هفته گذشته اعلام کرد که نمی تواند به دلیل چنین نگرانی هایی، مهمانان عرب برای شرکت در این برنامه را بیابد.

تومر دوتان-دریفوس (Tomer Dotan-Dreyfus) نویسنده و یکی از امضاکنندگان نامه اعتراضی به اقدامات دولت آلمان در ممنوعیت برگزاری تظاهرات در حمایت از فلسطین گفت: آلمان با این اقدامات، یهودستیزی را در جامعه مهاجران برمی انگیزد. این موضوع در عین حال موجب می شود آنها نتوانند با یهودستیزی خانگی که بسیار خطرناک تر از تظاهرات در حمایت از فلسطین است مقابله کنند.

نیویورک تایمز نوشت: از نظر اعراب ساکن آلمان، این مشکل به مراتب بزرگتر از چیزی است که بسیاری آن را سیاست های تزویرآمیز و ریاکارانه قلمداد می کنند. در واقع سلامت دموکراسی در آلمان در خطر است.