علی اکبر حسینی محراب شامگاه شنبه در حاشیه نشست کمیته اضطرار آلودگی هوای استان خوزستان به خبرنگار ایرنا گفت: در این نشست، بررسی های کارشناسی در خصوص میزان آلایندگی ها و منشا آلودگی ها انجام شد.
وی ادامه داد: بخش مهمی از این آلودگی ها ناشی از آتش سوزی در بخش عراقی هورالعظیم، آتش زدن ساقه محصولات برداشت شده در اراضی کشاورزی و یا مزارع نیشکر، فلر سوزی های نفتی و انتشار آلاینده صنایعی مانند شرکت کربن است.
استاندار خوزستان بیان داشت: طی روزهای اخیر، در برخی ساعات، سکون هوا و افزایش غلظت آلایندههای جوی، مانع از جابجایی آلایندگی ها شده است.
حسینی محراب با اشاره به اهمیت سلامت مردم بخصوص کودکان و افراد دارای بیماری زمینه ای تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که آلودگی های ثبت شده در ساعات مختلف در برخی شهرهای استان، به صورت مقطعی بوده و برابر شاخص ها در مقاطع مختلف روز، با تغییراتی همراه است.
وی تصریح کرد: به رغم اینکه شرایط پیش آمده در زمینه وضعیت آلودگی ها اخیر در شرایط سکون هوا از میانگین استاندارد تعیین شده در قانون عبور نکرده است، اما کمیته اضطراری آلودگی هوا در نشست امروز مصوب کرد تا کلاس های درس همه مقاطع تحصیلی اهواز، کارون، باوی و الهایی روز یکشنبه بصورت غیرحضوری برگزار و دانش آموزان در بستر شبکه شاد به امور آموزشی خود بپردازند.
استاندار خوزستان یادآورشد: به مردم استان اطمینان داده می شود که وضعیت آلودگی هوا به صورت مستمر توسط اعضای کمیته مذکور در حال بررسی است.
طی هفته گذشته هوای شهر اهواز و دیگر نقاط استان وضعیت قرمز و ناسالم را پشت سر گذاشته است
براساس این گزارش وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و... موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان بالا باشد که موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای ساکنان شده است.
افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان در شرایطی که هوا " ناسالم" است، باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
براساس طبقهبندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
استان خوزستان ۲۵ ایستگاه پایش کیفی هوا دارد.