به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی با حضور در برنامه زنده رادیو یزد با بیان اینکه در این تفاهمنامه، پروژه ها به صورت دقیق مشخص و سهم شرکت های بزرگ، دانش بنیان و دانشگاه تعیین شده است، گفت: اجرای این تفاهم نامه مستقیما بر سهم اقتصادی حوزه دانش بنیان اثرگذار است.
وی به افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان از GDP کشور از ۲ درصد به حدود هفت درصد اشاره کرد و افزود: هدف این برنامه تولید ثروت از محل دانش بنیان و فناوری است که بستر آن در شرکت های دانش بنیان، فناور و خلاق شکل می گیرد.
فاطمی با بیان اینکه استان یزد درخشان تر از گذشته در قله های رفیع حوزه دانش بنیان، علم و فناوری خواهد ایستاد، گفت: در پرتو اقدامات انجام شده، به طور حتم یزد، استان برتر دانش بنیان کشور و منطقه خواهد شد.
وی به جایگاه ممتاز استان در زیست بوم علم و فناوری کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر یزد جزو سه استان برتر در حوزه اقتصاد دانش بنیان، پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان و مراکز نوآوری است و این بخشها در راس امور استان و در اولویت نخست پرداخت تسهیلات قرار دارند.
فاطمی با اشاره به ظرفیت های بسیار زیاد شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، افزود: در این نشستها مسائل و موضوعات مختلف در حوزههای صنعت، معدن، گردشگری، کشاورزی وغیره به صورت رو در رو و صمیمانه از سوی فعالان این بخش مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ می شود.
وی به برگزاری کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان های نواوری ایران در یزد اشاره و اظهار کرد: این رویداد بزرگ با حضور سه تن از معاونین وزرا و معاونی از مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از فعالین این حوزه در هفته جاری برگزار شد.
فاطمی تصریح کرد: در جریان حضور معاونین وزرا در استان، جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع فناوری اطلاعات و توسعه زیرساخت های این حوزه برگزار و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
وی ادامه داد: در راستای ارتقای سطح سواد دیجیتال دانش آموزان و منابع انسانی استان، تجهیز تعداد قابل توجهی از مدارس استان جهت آموزش سواد دیجیتال با محوریت زبان های برنامه نویسی، توسط وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش تصمیم گیری شد.
استاندار یزد با بیان اینکه برای اجرای طرح مذکور، قریب به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، گفت: وزارت ارتباطات ۲۰ میلیارد تومان برای ایجاد سکوهای آموزشی و ۲۰ میلیارد تومان برای مباحث محتوایی را با مشارکت بخش خصوصی استان تامین خواهد کرد و اتاق بازرگانی نیز پایه گذاری یک هنرستان را متقبل شده است.
وی با بیان اینکه مجموعه فعالیت های شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور باید تاثیر خود را در اقتصاد و بازار نشان دهد، خاطرنشان کرد: افزایش سهم مجموعه دانش بنیانی بر اقتصاد استان به منزله اثر گذاری و هدفمندی بیشتر فعالیت های آن هاست.
فاطمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخاب یزد به عنوان استان هدف پیاده سازی قانون جهش تولید دانش بنیان در کشور، گفت: با این اقدام شاهد افزایش تولیدات دانش بنیانی و فناور و به تبع آن افزایش سهم آن ها در اقتصاد استان خواهیم بود.
استاندار یزد در ادامه با اشاره به فرآیند پیچیده واردات گوشت قرمز گفت: علیرغم مصرف روزانه ۵۰ تا ۸۰ تن گوشت قرمز در استان، تنها مجوز واردات ۲۵ تن گوشت وجود دارد که این رقم ناچیز باعث ایجاد اشکالاتی در فرآیند توزیع شده اما ساز و کاری برای توزیع عادلانه با اولویت دهک های پایین جامعه در نظر گرفته خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه بانکهای استان بیش از ۹۰ درصد منابع خود را تسهیلات پرداخت کردهاند، اظهار داشت: علاوه بر پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن، ازدواج و فرزندآوری، محدودیتهای بانکی کشور برای پیشگیری از افزایش نقدینگی و تورم باعث سخت تر شدن شرایط وامدهی شده است.
فاطمی با اشاره به تشکیل رصدخانه پایش و کنترل تورم در استان، گفت: این کارگروه منحصر به فرد در کشور به طور دقیق به نقاط آسیب زا در تورم گروههای کالایی نظیر خوراکیها، بهداشت، آموزش و... میپردازد که در نتیجه این اقدام یزد در مهرماه پایینترین تورم در گروه خوراکیها را پس از تهران به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: برای مثال ساماندهی تعرفه های دندانپزشکی، افزایش شهریه مدارس غیردولتی و نیز ساختار معیوب توزیع در بازار میوه استان در این رصدخانه مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
استاندار یزد با تاکید بر اینکه دستگاهها موظف به پاسخگویی به مردم در طول هفته هستند، گفت: در این راستا دفتر ارتباطات مردمی استانداری تشکیل شد اما روزهای یکشنبه برای ملاقات عمومی در نظر گرفته شده تا مدیران هیچگونه برنامهریزی برای جلسات دیگر نداشته و شخصا پاسخگوی مردم باشند.
وی به تبیین برخی از دلایل کاهش سرعت اجرای طرح نهضت ملی مسکن پرداخت و یادآور شد: فرآیند اخذ مجوز الحاق اراضی به محدوده شهری از شورای عالی شهرسازی، آماده سازی و تسطیح زمین، جمع آوری نخاله، خیابان کشی و تامین زیرساختهای آب و برق و گاز زمانبر بوده اما با این وجود تمام تلاش خود را برای تسریع در اجرای این طرح خواهیم کرد.
فاطمی در خصوص خاموشیهای صنایع در فصل تابستان و زمستان نیز توضیح داد: این مشکل به دلیل وجود ناترازی انرژی و مصرف بیش از تولید برق در استان است و یکی از بهترین راه حلهای موجود برای کاهش خاموشیها، مشارکت صنایع در احداث نیروگاههای خورشیدی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از پیگیری مشکل شهروندان در تهیه بلیت قطار مسیرهای یزد-تهران- و یزد-مشهد خبر داد و گفت: در حال حاضر دو ترنست یزد تعمیر شده و طی مذاکرات انجام شده با مدیرعامل راه آهن کشور مقرر شد تا آذر ماه این موضوع حل و فصل شود.
فاطمی با بیان اینکه تکمیل نهایی پروژه قطار یزد- اقلید نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است، تصریح کرد: برای بهرهبرداری از این پروژه در دهه فجر امسال حداقل به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و در صورت عدم تامین منابع و رفع مشکلات پیمانکاری به هفته دولت در سال آینده موکول خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص آلودگی زیست محیطی روستای بندرآباد رستاق و مسئولیتهایی اجتماعی صنایع، عنوان کرد: ممنوعیت استقرار صنایع آلاینده در محور مهریز- عقدا، وصول کامل عوارض آلایندگی و توزیع متناسب در شهرستانها و سهم ۲۵۰۰ میلیارد تومانی صنایع در حوزه مدرسه سازی در قالب عمل به مسئولیت اجتماعی از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی با اشاره به پیگیریهای مستمر استان جهت اجرای هرچه سریعتر پروژه آزادراه نطنز- یزد- سیرجان، بیان کرد: در راستای اجرای این آزادراه که یکی از پیشرانهای توسعه استان محسوب میشود، جلسات بسیار زیادی با سرمایهگذاران مختلف برگزار شده تا شاهد انتقال بار ترافیکی به این سمت باشیم.
فاطمی با بیان اینکه در سفرهای اول و دوم رئیس جمهور به استان، مصوبه تبدیل بخشی از زمین های مجاور خیابان طلوع در قاسم آباد یزد، به پارک دریافت شده است، گفت: این اراضی اکنون در تملک مجموعه راه آهن است اما در صورت اخذ مصوبه هیئت دولت، در اختیار شهرداری قرار میگیرد.
وی در ادامه با اظهار خرسندی از حرکت رو به جلو ورزش استان اظهار کرد: استان یزد پس از سالها یک تیم در لیگ دست اول فوتبال کشور و ۳ تیم در لیگ برتر والیبال داشته و ورزشکاران استان در رویدادهای مختلف ورزشی حضور دارند اما تا سطح مطلوب فاصله زیادی داریم.
استاندار یزد در پایان با بیان اینکه ورزش برای ما هویت و افتخار است، گفت: در سند یزد نوین نیز حمایت استان از ورزش به واسطه تقویت منابع دولتی و بخش خصوصی دیده شده تا شاهد ادامه پیشرفت و پرورش استعدادهای برتر ورزشی و افتخارآفرینی بیش از پیش ورزشکاران یزدی باشیم.