مهدی شهرکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه گیاه زعفران در مناطق نیمه گرمسیری در نقاطی که دارای زمستانهای ملایم و تابستان های گرم و خشک باشد بخوبی رشد میکند اظهار کرد: پیشبینی میشود از این سطح حدود ۳۰ کیلوگرم زعفران برداشت شود.
وی تصریح کرد: با برنامه ریزی انجام شده و با همکاری سازمان جهادکشاورزی، دورههای آموزشی و ترویجی از قبیل شناخت پیاز مناسب منطقه، نحوه آماده سازی مناسب زمین، نحوه صحیح کاشت پیاز در هر نوع خاک، چگونگی هرس علفهای هرز، مراحل و چگونگی آبیاری، کودهای مناسب، برداشت مناسب و مراحل و نوع تمیز کردن و خشک کردن زعفران برای دستیابی به افزایش عملکرد در دست اجراست.
مدیر جهاد کشاورزی زاهدان گفت: زعفران یکی از اقتصادی ترین محصولات کشاورزی در ایران محسوب می شود که نیاز کمی به آب دارد و همچنین در برابر خشکی مقاوم است.
وی افزود: با توجه به سازگاری این محصول با اقلیم سیستان و بلوچستان با ترغیب کشاورزان امسال شاهد افزایش قابل توجه ای در سطح زیرکشت این محصول در منطقه هستیم.
به گزارش ایرنا از نظر کارشناسان طب سنتی، زعفران از دیدگاه طب قدیم ایران دارای طبع گرم است و مهمترین خاصیت آن که از گذشته مورد توجه بوده، درمان افسردگی است.
این محصول نه تنها عوارض رنگ دهندههای مصنوعی همچون حساسیتزایی را ندارد بلکه حاوی ویتامینهای B۱ ، B۲ ، B۶ ، ویتامین C و دیگر مواد مغذی موردنیاز بدن است.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته ، زعفران مانع گسترش سرطان سینه می شود و همچنین به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به عنوان توان بخش قلب(کاردیوتونیک) و پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی و سرطان نیز مطرح است.
کاهش خونریزیهای بعد از زایمان، تقویت قوای جنسی، پاکسازی کبد، از بین بردن سرفه، پاکسازی کلیه و مثانه و تقویت حافظه، کاهش فشار و چربی خون، درمان برونشیت، رفع نفخ معده، درمان آسم و کاهش درد دندان، آرام بخش و خواب آور و روشنکننده پوست صورت از مهمترین خواص این گیاه محسوب می شود.