به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمدحسن نامی» در سفر به خراسان شمالی در شهرستان گرمه حضور یافت و از جاده تخریب شده چمن بید به جنگل گلستان این شهر بازدید کرد.
بازسازی یک هفته ای این مسیر در دستور کار مسوولان خراسان شمالی قرار دارد و در سفر رییس سازمان مدیریت بحران کشور به استان، وضعیت جاده و مشکلات این حوزه مطرح و در این باره مقرر شد تا بر اساس طرح های تهیه شده، تامین اعتبار مورد نیاز برای بازسازی پیگیری شود.
استاندار خراسان شمالی هم در بازدید از محور سیل زده مزبور، خواستار سرعت دادن به مرمت و بازگشایی این جاده شد.
محمدرضا حسین نژاد اظهار کرد: رویکرد ما این است که این جاده یک هفته تا ۱۰ روز دیگر بازگشایی شود.
وی با اشاره به اینکه در اثر سیل اخیر، ۵۵۰ متر از مسیر تخریب شده است افزود: اکنون هشت دستگاه بولدوزر و ۱۵ دستگاه کامیون به صورت شبانه روزی در حال فعالیت است.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به نقش سد گلمندره در مدیریت سیل اخیر و کاهش خسارت های ناشی از سیل گفت: آب ۲ حوزه آبریز بیدک و گلمندره وارد رودخانه حاشیه جاده گلستان شد که سیل حوزه آبریز گلمندره با دبی ۲۵۰ مترمکعب در ثانیه در سد مهار شد.
وی خاطرنشان کرد: سیلی که خرابی به بار آورد مربوط به حوزه آبریز بیدک با مساحت ۲۶۵ کیلومتر مربع مربع بود این در حالیست که اگر سیل حوزه گلمندره با مساحت ۷۳۸ کیلومتر مربع به آن اضافه می شد، خرابی ها و خسارات به مراتب بسیار بیشتر بود.
به گزارش ایرنا، این محور بزرگراهی از شامگاه سه شنبه هفته گذشته به علت طغیان آب رودخانه و جاری شدن سیلاب تا اطلاع ثانوی مسدود است، راهداری استان در همان ساعات اولیه وقوع سیل اعلام کرد که تکمیل و بازسازی این محور یک ماه زمان می برد و زمانبر بودن این طرح در فضای مجازی و رسانه ای استان واکنش هایی را به همراه داشت.
برای مردم قابل قبول نبود که بازسازی ۵۵۰ متر تخریبی این محور بزرگراهی یک ماه زمان می برد چرا که این محور، عرصه تردد روزانه هزاران زائر امام رضا(ع) است و بسته شدن این مسیر، ارتباط خراسان را با شمال کشور قطع می کند.
هر چند که مسیر جایگزین در محور گرمه- شاهرود و آزادشهر معرفی شده است اما سفر در مسیر پر پیچ و خم آزادشهر هم زمان زیادی را می طلبد و هم ناامن است.
اکنون اداره کل راه راهداری و حمل و نقل جاده ای استان از آغاز عملیات راهداری در بخش خسارت دیده محور چمن بید - جنگل گلستان خبر داده و اعلام کرده است که مدیریت بحران استانداری و سایر دستگاه های اجرایی برای کمک به تسریع در این زمینه پای کار هستند و همچنین مقرر است شرکت ساخت نیز برای مرمت این محور، مجوز مورد نیاز را از حفاظت محیط زیست دریافت کند.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است.