قاسم جوادزاده مقتدر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: فروشندگان مرغ در استان گیلان برای فعالیت، سفارش و فروش حتما در سامانه تامین و توزیع محصولات و فرآوردههای کشاورزی https://setkava.ir/ ثبتنام کنند.
وی با بیان اینکه از مرداد ماه سال گذشته موضوع راهاندازی سامانه یاد شده در کشور مطرح شد، افزود: این سامانه کمک میکند تا کالاهای اساسی از جمله مرغ از مرحله تولید تا فروش به لحاظ قیمت و کیفیت توزیع در رصد دولت باشد.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان خاطر نشان کرد: ابتدا با هدایت حلقههای مختلف تولید مرغ در سامانه برنامه ریزی لازم انجام شد و تنها اصناف مرغ فروشها باقی مانده بود که اکنون اجرایی شده است.
جوادزاده اضافه کرد: با راهاندازی سامانه تامین و توزیع محصولات و فرآوردههای کشاورزی، فعالیت اتحادیه مرغداران از طریق این سامانه انجام میشود؛ حتی زنجیرهها و تشکلهای غیرزنجیرهای، مرغ را از این طریق عرضه میکنند.
وی با بیان اینکه تنها اصناف مرغ فروشها برای پیوستن به سامانه ستکاوا باقی مانده بود که اکنون اجرایی شد، ادامه داد: اطلاعات نزدیک یک هزار و ۲۸۸ مرغ فروشی در سطح استان در این سامانه ثبت شدهاست و در یک هفته گذشته حدود ۸۰۰ نفر مراحل کار برای ثبت نام در سامانه را انجام دادند.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان خاطر نشان کرد: اصناف و تمام تشکلهای مرغ فروشیها باید سفارش و تحویل را بر اساس قیمتهای مصوب در سامانه انجام دهند.
جوادزاده درباره فعالیت فروشندگان مرغ بدون مجوز اظهار کرد: به این افراد در سامانه تامین و توزیع محصولات و فرآوردههای کشاورزی فرصت داده شد تا طی ۲ تا سه ماه با دریافت مجوز، فعالیت فروشندگی را با ثبت سفارش انجام دهند.
بر اساس آخرین آمار، ۹۱۷ واحد تولید کننده مرغ گوشتی با ظرفیت ۲۳ میلیون و ۹۲۸ هزار و ۶۵۶ قطعه، ۹۵ واحد تولید کننده مرغ مادر با ظرفیت سه میلیون و ۶۶۳ هزار و ۶۱۴ قطعه مولد و ۱۲ واحد مرغ اجداد با ظرفیت ۳۰۹ هزار و ۸۰۰ قطعه مولد در استان گیلان فعال است.
همچنین ۲۱ کارخانه جوجهکشی با ظرفیت ۳۵ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۴۰۰ قطعه در هر دوره در استان گیلان فعالیت میکند.