به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی میرزاپور روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در دیدار دستاندرکاران برگزاری دومین کنگره ملی بزرگداشت شهدای استان همدان با رهبر معظم انقلاب اسلامی، که در تاریخ پنج مهر برگزار شد، رهبر انقلاب اسلامی تعابیری را در رابطه با خانم مرضیه حدیدچی بیان کردند که تصمیم گرفتیم در سالروز فوت ایشان آیین نکوداشتی را برگزار کنیم.
وی اظهار کرد: خانم دباغ نخستین فرمانده سپاه همدان بود و در ۲۷ آبان سال ۱۳۹۵ مرحوم شد.
میرزاپور گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته تلاش داریم سال آینده کنگرهای با مشارکت دستگاه های فرهنگی استان برای قدردانی از خدمات این بانوی انقلابی برگزار کنیم.
وی ادامه داد: این آیین روز چهارشنبه با حضور مسوولان کشوری، استانی، خانواده شهیدان همدانی و قهاریسعید در سالن همایشهای شهدای استانداری برگزار می شود.
رئیس جهاددانشگاهی واحد همدان با بیان اینکه همزمان با برگزاری آیین نکوداشت، تمبر یادبود خانم دباغ نیز رونمایی می شود ادامه داد: کاشی نگارهای در مرکز سفال جهاددانشگاهی در حال آماده است تا همزمان در این آیین رونمایی و برای نصب در سطح شهر در اختیار شورای شهر قرار داده شود.
میرزاپور با اشاره به اینکه کلیپی از خاطرات خانم دباغ تهیه شده است و در آیین پخش خواهد شد، ادامه داد: با توجه به ویژگی هایی که رهبر معظم انقلاب از وی تعبیر کردند عنوان این نکوداشت «بانوی فرمانده» نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: با هماهنگی معاونت فرهنگی شهرداری بنرهایی با عنوان یادبود خانم دباغ در میادین شهری همدان نصب و فضاسازی میشود.
رئیس جهاددانشگاهی واحد همدان با اشاره به اینکه بخشی از برنامههای این آیین به دانش آموزان دختر اختصاص داده شده است، اظهار کرد: با شورای شهر همدان رایزنی شده است تا فضایی را به نام ایشان در سطح شهر نامگذاری کنند.
مرضیه حدیدچی (معروف به طاهره دباغ) از مبارزان انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ۱۳۹۵ در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) درگذشت .
مرحوم دباغ از زندانیان سیاسی، فعال در مبارزه مسلحانه با رژیم پهلوی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و از بنیانگذاران سپاه پاسداران است.
وی در سال ۱۳۱۸ در همدان بدنیا آمد و در زمان حیات خود سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود .
همچنین در سال های اخیر از اعضای شورای مرکزی جمعیت زنان انقلاب اسلامی و مدرس واحد معارف اسلامی دانشگاه علم و صنعت بود.
مرحوم دباغ که نشان ایثار داشت به همراه آیت الله جوادی آملی و محمد جواد لاریجانی یکی از سه نماینده ای بود که ۱۱ دی ۱۳۶۷ پیام امام خمینی (ره) را به میخاییل گورباچف رهبر شوروی سابق رساند.