مشهد- ایرنا- سی و سومین جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی در حالی آخرین روز از اجرای نمایش‌های هنرمندان این خطه را پشت سر می‌گذارد که به صحنه‌ای برای عرض اندام جوانان تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، حضور پر تعداد جوانان در مقام کارگردان یا بازیگر در آثار مختلف این جشنواره گویای گشایش صفحه ای جدید در تقویم هنر تئاتر خراسان رضوی با ورود نسل نو به این هنر است، نسلی که امروزه عمده سالنهای تئاتر شهر را به کارهای خود اختصاص داده است.

اگر به فهرست آثار به نمایش درآمده در سایت «گیشات» تئاتر خراسان رضوی نگاهی بیاندازیم، نمونه های بارزی از کارهای نسل جدید تئاتر استان را خواهیم دید، نسلی که دغدغه اش سیاست زندگی و آرمان زندگی و دست یافتن به ابداع جدیدی برای سامان دادن به زندگی است و تلاش دارد جایگاه خود را در عرصه امروز تئاتر خراسان رضوی تثبیت کند.

آنچه سی و سومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی به نمایش گذاشته است را می توان قدرت نمایی نسل تازه ای دانست که به پشتوانه نسل قدیم و پرآوازه خراسان سعی در تصاحب جایگاه های بالاتری دارد.

دبیر سی و سومین جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی نیز چنین عقیده ای دارد و این دوره را به لحاظ حضور پررنگ جوانان متفاوت از دوره های گذشته می‌داند، در واقع به عقیده او، میدان دار رویداد سی و سوم تئاتر استان، جوانان و شهرستانها هستند.

سی و سومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی عرصه ای برای پوست اندازی جدید با حضور جوانان جویای نام است لذا باید صبور باشیم و به آنان فرصت دهیم تا رشد کنند، تئاتر هنری زنده است، اگر برخی گمان می کنند که همان فعالان جوان ۱۵ سال قبل تئاتر استان باید امروز هم فعالیت داشته باشند، قضاوتشان دور از انصاف است.محمد جهان پا در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: سی و سومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی عرصه ای برای پوست اندازی جدید با حضور جوانان جویای نام است، لذا باید صبور باشیم و به آنان فرصت دهیم تا رشد کنند، تئاتر هنری زنده است، اگر برخی گمان می کنند که همان فعالان جوان ۱۵ سال قبل تئاتر استان باید امروز هم فعالیت داشته باشند، قضاوتشان دور از انصاف است.

وی افزود: جشنواره فرصتی برای دیده شدن جوانان و نسل جدید تئاتر خراسان رضوی است، در هر صورت اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم، چهار یا پنج سال طول کشید که فعالان تئاتر استان به جشنواره تئاتر منطقه ای کشور راه یابند و بعد از چندین سال توانستند در جشنواره تئاتر فجر شرکت کنند.

دبیر سی و سومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی اظهار کرد: امروز مسیر برای حرکت نسل جدید تئاتر خراسان رضوی هموار شده، برخی از جوانان حاضر در این جشنواره اولین حضورشان در چنین رویدادی است؛ به عقیده من کاملا می توان پیشرفت گروه های تئاتر شهرستانها و مشهد را در جشنواره امسال احساس کرد، نمایش "فیزیکال" از کاشمر در این جشنواره و حضور جوانان تحصیلکرده تئاتر در شهرستانها نمونه ای بارز از این موضوع است.

وی گفت: در این دوره از جشنواره شاهد حضور نسل جدید تئاتر استان در کنار پیشکسوتان هستیم، می بایست اهالی موفق تئاتر مشهد در این جشنواره برای تماشا حضور می یافتند و از نسل جدید تئاتر حمایت می کردند اما عدم حضور برخی از آنان بی مهری به تئاتر استان است.

جهان پا خاطر نشان کرد: اهالی موفق تئاتر مشهد دهه های ۸۰ و ۹۰ را به یاد بیاورند که خود در حال فعالیت بودند و از همین مسیر جشنواره تئاتر استان به جشنواره تئاتر منطقه ای و سپس جشنواره تئاتر فجر راه یافت، اکنون نیز زمان حمایت از نسل جوانی است که روزی خود در همین شرایط قرار داشتند.

حضور ۴۰۰ نفر از هنرمندان هنرهای نمایشی در جشنواره سی و سوم

جهان پا با اشاره به حضور ۴۰۰ نفر از هنرمندان هنرهای نمایشی در سی و سومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی اظهار کرد: در هر صورت جشنواره تئاتر متعلق به اهالی تئاتر است و آنان در اولویت برای تماشای آثار قرار دارند؛ با این حال ۲ سال جشنواره تئاتر استان را به سبب شیوع کرونا از دست دادیم، امسال در خدمت جمع کثیری از اهالی تئاتر در مشهد هستیم که اتفاق خوبی را رقم زده اند.

وی تنوع در گونه های نمایش را وجه بارز این دوره از جشنواره تئاتر خراسان رضوی برشمرد و گفت: امسال همه نوع گونه ای از تئاتر را شاهد هستیم که فضای خوشایندی را بوجود آورده است، بویژه اینکه بعد از چند سال، بخش خیابانی نیز به این جشنواره اضافه شده است.

دبیر سی و سومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی ادامه داد: امسال فضای حضور اهالی تئاتر استان خراسان رضوی را به بهترین نحو برای این قشر مهیا کردیم، هرچند سالنها کوچک بود و امکان حضور همه مردم در آنها برای تماشای تئاتر نیست اما همین که اهالی تئاتر موفق به تماشای آثار یکدیگر شده باشند، جای خرسندی دارد.

امسال پیمانکار برای بخش نور به صورت مجزا در نظر گرفته و نور با بهترین کیفیت برای همه گروه های نمایشی به صورت یکسان فراهم شد.وی به بخش فنی و تجهیزات در اختیار گروه های نمایشی این دوره اشاره و بیان کرد: امسال پیمانکار برای بخش نور به صورت مجزا در نظر گرفته و نور با بهترین کیفیت برای همه گروه های نمایشی به صورت یکسان فراهم شد.

جهان پا اضافه کرد: تماشاخانه بهار مشهد که به مدت ۶ سال تعطیل بود، امسال بازگشایی شد و در اختیار گروه های نمایشی برای اجرا در جشنواره تئاتر قرار گرفت، امیدواریم بزودی سالن تئاتری که شهرداری در حال ساخت برای هنرمندان است، وارد مرحله بهره برداری شود.

وی از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خواست، یک برنامه اساسی برای پیگیری بحث آموزش در حوزه تئاتر شهرستان تدوین شود و جایگاه تئاتر شهرستان در فرصت باقیمانده تا سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان با اتخاذ رویکرد آموزش و راه اندازی کارگاه های برخط و حضور کارشناسان ارشد، تقویت شود.

از استعدادهای درخشان تئاتر خیابانی تا درخشش جوانان تحصیلکرده شهرستانی

جشنواره تئاتر امسال خراسان رضوی را از دیدگاه دیگر می توان زمان بازگشت تئاتر خیابانی به عرصه رقابت تئاتر استان دانست که به عقیده بسیاری از تماشاگران امسال این رویداد حضور قوی تری از بخش صحنه ای دارد.

بویژه گروه های نمایش خیابانی شهرستانها در این جشنواره پرتعداد حضور یافته و خوش درخشیده اند و جمع زیادی از تماشاگران را به سمت خود جذب کرده اند که استقبال تماشاگران از آنان گویای این ادعا است.

کارگردان تئاتر «صید هشتم» که یک نمایش خیابانی را به این جشنواره آورده است، در این باره گفت: تئاتر خیابانی استان استعدادهای درخشانی دارد و با روی کار آمدن دوباره تئاتر خیابانی در جشنواره تئاتر استان، به طور قطع دوباره تاتر خیابانی حرفهای بسیاری در سطح کشور خواهد داشت.

حمید ابری درباره اهمیت برگزاری جشنواره تئاتر خراسان رضوی و تاثیری که در بالا بردن کیفیت تاتر استان دارد، افزود: دیده شدن جوانان و آثار آنها یکی از تاثیرات آنی برگزاری جشنواره است و باعث می شود سطح هنری نسل جدید بالاتر رود و شاهد پوست اندازی در تئاتر باشیم.

این کارگردان تصریح کرد: برقراری ارتباط با تماشاگر در تئاتر خیابانی بسیار بهتر اتفاق می افتد و من این ارتباط و کشمکش را دوست دارم، بنابراین فکر کردم بهتر است این سوژه را در قالب خیابانی پیاده کنیم.

مشکل اصلی این است که متاسفانه تئاتر در شهرستانها به هیچ عنوان چه از لحاظ فیزیکی و چه از لحاظ مالی حمایت نمی شود ضمن اینکه در خیلی مواقع بابی مهری هم مواجه می شوند.کارگردان «عامدانه، عاشقانه، قاتلانه» که در بخش صحنه ای جشنواره تئاتر خراسان رضوی از نیشابور حضور دارد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: تئاتر شهرستانها درحال حاضر با توجه به جوانان تحصیل کرده در رشته تاتر و همچنین ایجاد آموزشگاه های بازیگری توانسته رشد بسیار عالی در این چندسال داشته باشند و به طور قطع هر چقدر تئاتر شهرستانها رشد کند این تاتر خراسان هست که خواهد درخشید.

محسن مسعودی افزود: مشکل اصلی این است که متاسفانه تئاتر در شهرستانها به هیچ عنوان چه از لحاظ فیزیکی و چه از لحاظ مالی حمایت نمی شود، ضمن اینکه در بسیاری مواقع با بی مهری هم مواجه می شوند.

وی اظهار کرد: جشنواره استانی نگین تئاتر خراسان رضوی است لذا از مسئولان درخواست دارم که تمام تلاش خود را در جهت برگزاری جشنواره ای باکیفیت چه از نظر اجرا و رفاهیات انجام دهند و رویکرد یکسانی در بحث آموزش زیرساختها و حمایتهای مالی از گروههای شهرستان را در کنار گروه های نمایشی مشهد داشته باشند.

به گزارش ایرنا، نمایش ۲۳ اثر راه یافته به سی و سومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی در ۲ بخش صحنه ای و خیابانی از ۲۰ آبانماه در سالن اصلی تئاتر شهر و تماشاخانه بهار واقع در بوستان ملت و تماشاخانه استاد «حسین نوری» حوزه هنری استان آغاز شده است و روز ۲۳ آبانماه مراسم پایانی آن با معرفی برگزیدگان برگزار می شود.

در سه روز برگزاری مرحله نهایی این جشنواره از ۲۰ تا ۲۳ آبانماه، بیش از ۴۰۰ هنرمند تئاتر استانها در قالب گروه های نمایشی حضور می یابند که ۱۲۰ نفر از این تعداد از شهرستانهای سبزوار، تربت حیدریه، جوین، کاشمر، قوچان، نیشابور و مشهد هستند.

۱۲ اثر در بخش خیابانی این جشنواره شامل «امام الحق، میراث، صید هشتم، داماد حنا می بنده، هفت سنگ، شمر و مجنون، به خاطر یک مشت دلار، گرای ۳۶۱، سوگ سهراب، چای لاته، چشمها را نبند، خون بست» هستند و داوران برجسته ای از جمله شهرام نوشین (داور بخش نمایش خیابانی جشنواره تئاتر فجر)، رضا حسینی (پیشکسوت تئاتر استان) و محمد ناصری بخش نمایش خیابانی را داوری می کنند.

آثار بخش صحنه ای این جشنواره شامل «خرمهره، رورانس، پانتیفرکت، آخرین تولد، یه جور دیگه یعنی همین، برچسب، شب گربه زیر طاقی، عامدانه عاشقانه، شام آخر، گم، مزون» و داوران آن را رضا صابری، سید جواد اشکذری و مهدی نصیری شامل می شوند.