تهران- ایرنا- رییس دانشگاه علامه‌طباطبائی شخصیت چندوجهی علامه طباطبائی را یک ذخیره و گنجینه بزرگ دانست و گفت: برای معرفی بهتر شخصیت این متفکر اسلامی استادان این دانشگاه ۱۱ عنوان کتاب را در دست تالیف دارند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، نشست علمی تخصصی بزرگداشت حضرت علامه سید محمدحسین طباطبائی(ره) با حضور عبدالله معتمدی رییس دانشگاه علامه‌طباطبائی، منوچهر صدوقی سها، فیلسوف، عرفان‌پژوه‌، نویسنده و حقوقدان، حجت‌الاسلام و المسلمین علی مصباح‌یزدی عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم و جمعی از اعضای هیات علمی، استادان، پژوهشگران، صاحب‌نظران و دانشجویان در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد این دانشگاه برگزار شد.

معتمدی در ین نشست با به بحران جنگ در غزه اشاره کرد و اظهار داشت: مردم مظلوم غزه در این مدت، هر روز شاهد ظلم مستمر رژیم صهیونیستی هستند و به شهادت می‌رسند. درباره مردم غزه یک نسل کشی اتفاق افتاده است. از خداوند می‌خواهیم که ظلم ظالمان صهیونیستی را به خودشان برگرداند و ملت فلسطین بتوانند رها شوند.

وی اظهار داشت: در دانشگاه علامه‌طباطبائی که مزین به نام این علامه است، هر ساله تلاش می‌کنیم ابعادی از شخصیت این مرد بزرگ شناخته شود و فهم بیشتری نسبت به شخصیت علامه طباطبائی (ره) پیدا کنیم.

علامه طباطبائی(ره) یکی از مفاخر بزرگ جهان اسلام هستند
رییس دانشگاه علامه‌طباطبائی ادامه داد: علامه طباطبائی(ره) افتخار مسلمانان و شیعیان و یکی از مفاخر بزرگ جهان اسلام هستند. امیدوارم بتوانیم نسل جوان را با این مرد بزرگ که هم فقیه است، هم عارف و هم فیلسوف، آشنا کنیم و همه ما از رفتار، افکار، منش و ویژگی‌های اخلاقی ایشان بهره بگیریم.

براساس اعلام دانشگاه علامه طباطبائی، معتمدی به دیدار جمعی از برنامه‌ریزان و برگزار کنندگان کنگره بزرگداشت علامه طباطبائی (ره) با رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار به زوایای مختلفی از زندگی علامه طباطبائی اشاره کردند. یکی دیگر از ویژگی‌هایی که ایشان به آن توجه داشتند، قدرت شاگردپروری این فیلسوف بزرگ بود. پرورش شاگردانی همچون شهید بهشتی و شهید مطهری نشان دهنده قدرت و توان علمی علامه طباطبائی (ره) است.

وی ادامه داد: نکته دیگر که رهبر معظم انقلاب در این دیدار به آن اشاره کردند، این بود که علامه طباطبائی (ره) در کنار ویژگی‌های علمی و اخلاقی، دستی در شعر و معماری داشتند و طرح معماری مدرسه حجت قم را علامه طباطبائی(ره) انجام دادند.

ویژگی‌های اخلاقی، منش، خضوع و تربیت علامه طباطبائی(ره) برای ما آموزنده است

رییس دانشگاه علامه طباطبائی همچنین گفت: شخصیت چند وجهی علامه طباطبائی(ره) برای ما یک ذخیره و گنجینه بزرگ است. این دانشگاه تلاش می‌کند در هر فرصتی از امکانات و ظرفیت علمی خود برای معرفی این شخصیت بزرگ استفاده کند تا دانشجویان هم با این فیلسوف و عارف جهان اسلام آشنا شوند. در کنار همه ویژگی‌های علمی علامه طباطبائی، ویژگی‌های اخلاقی، منش، خضوع و تربیت ایشان برای ما آموزنده است.

برای معرفی بهتر شخصیت بزرگ علامه طباطبائی(ره) استادان دانشگاه علامه‌طباطبائی، ۱۱ عنوان کتاب را در دست تالیف دارند که به زودی رونمایی می‌شوند.

به گزارش ایرنا، سید محمدحسین طباطبائی (۱۲۸۱ تا ۲۴ آبان ۱۳۶۰) معروف به علامه طباطبائی مفسر، فیلسوف، اصولی، فقیه، عارف و اسلام‌شناس ایرانی بود. این متفکر اسلامی همچنین مدرس حوزه علمیه قم بود و از روحانیون تأثیرگذار شیعه در فضای فکری و مذهبی ایران در سدهٔ ۱۴ شمسی به‌شمار می‌رفت. تفسیر المیزان، نهایةالحکمة، شیعه در اسلام و اصول فلسفه و روش رئالیسم از آثار او است.

اولین کنگره بین‌المللی علامه طباطبائی امروز (۲۴ آبان) و مقارن با روز جهانی فلسفه و همزمان با چهل و دومین سالگرد ارتحال علامه طباطبائی به همت مجمع عالی حکمت اسلامی با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و جمعی از نهادهای فرهنگی واجرایی کشور در شهر قم برگزار می شود.