شهرکرد- ایرنا- متخصص تغدیه و رژیم درمانی در چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به قرار گرفتن در فصل سرما مصرف نوشیدنی‌های گرم بیشتر می‌شود اما باید در نظر داشت که مصرف زیاد چای سیاه موجب فقر آهن به ویژه در کودکان و زنان می‌شود.

سیاوش فاضلیان روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از نکات تغذیه‌ای در فصل پاییز و زمستان مراقبت در خصوص مصرف نوشیدنی‌ها از جمله چای و قهوه است چرا که به سبب سرمای هوا، مصرف نوشیدنی‌های گرم طرفداران بیشتری دارد.

وی ادامه داد: نوشیدن چای در حد متعادل می‌تواند آب بدن را تامین کند از همین رو مصرف آن از این بابت حائز اهمیت است اما اگر زیاد مصرف شود و و یا چای در مدت طولانی در تفاله بماند موادی که در آن پس داده می‌شود جلوی جذب آهن گیاهی را می‌گیرد و در مصرف‌کنندگان به ویژه کودکان و زنان موجب فقر آهن می‌شود.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: مصرف زیاد چای به ویژه چای پررنگ آب را از بدن دفع می‌کند و مدر (ادرار آور) به حساب می‌آید ولی اگر در حد تعادل باشد به سبب داشتن مواد آنتی اکسیدن در تامین مایعات بدن موثر است.

فاضلیان خواص چای سبز را بیشتر از چای سیاه اعلام کرد و گفت: خواص آنتی اکسیدان چای سبز بیشتر از نوع سیاه آن است و خواص ضدسرطانی دارد و به سبب اینکه کافئین کمتری دارد با جذب روی، آهن و کلیسیم تداخل پیدا نمی‌کند.

وی در ادامه با اشاره به افزایش مصرف قهوه در کشور طی سال‌های اخیر، اظهار داشت: مصرف زیادی قهوه موجب استرس، اضطراب و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

این متخصص تغذیه، میزان مصرف متعادل قهوه را روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم معادل یک فنجان اعلام کرد و گفت: قهوه ماده‌ای سرشار از آنتی‌اکسیدان است که می‌توان فرد را در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان محافظت کند اما باید حد تعادل را در مصرف آن رعایت کرد.

فاضلیان افزود: از آنجا که در کنار قهوه شکر، خامه، قند و شکلات استفاده می‌شود از همین رو زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند موجب چاقی شود.

به گزارش ایرنا، مصرف چای در بین خانواده های ایران بسیار مرسوم است و یکی از عناصر پذیرایی در مهمانی‌ها، مصرف چای است.