تهران- ایرنا- رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه‌های صنعت آب و برق از آغاز شمارش معکوس برگزاری «بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق» و نیز «نخستین جشنواره و فن‌بازار تخصصی صنعت برق ایران» خبر داد و گفت: این نمایشگاه، جشنواره و فن‌بازار، تحولی نو در صنعت برق است.

به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، «علی‌اکبر کاظمی» افزود: بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق از روز سه‌شنبه تا جمعه هفته جاری (۲۳ تا ۲۶ آبان) با مشارکت ۴۷۴ شرکت داخلی و ۱۱۰ شرکت خارجی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: کالاهای ارائه شده در این دوره از نمایشگاه تخصصی صنعت برق شامل تولید؛ انتقال؛ توزیع؛ تجهیزات برق فشارقوی، متوسط و ضعیف، انواع تابلوهای برق، تجهیزات روشنایی، تجهیزات هوشمندسازی، دیزل‌ژنراتور و موتورهای الکتریکی؛ باتری و یوپی‌اس؛ سیستم‌های ارتینگ و حفاظت کاتدی، ترانسفورماتور، سیم و کابل، اتوماسیون صنعتی و ابزاردقیق و تجهیزات اندازه‌گیری، پیمانکار، مشاور، مراکز علمی تحقیقاتی و پژوهشی، خطوط انتقال نیرو و تجهیزات وابسته، پست‌های فشارقوی متوسط و ضعیف، انرژی‌های تجدیدپذیر و تجهیزات وابسته می‌شود.

مشاور وزیر و مدیرکل روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت نیرو با اشاره به مشارکت ۱۲ کشور در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق، اضافه‌کرد: این کشورها شامل ایتالیا، جمهوری چک، آلمان، چین، کره‌جنوبی، کرواسی، ترکیه، اسپانیا، هند، اسلوونی، لهستان و ژاپن است.

کاظمی با تشریح جزئیات نخستین جشنواره و فن‌بازار تخصصی صنعت برق ایران، گفت: هم‌زمان با برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق، جشنواره و فن‌بازار تخصصی صنعت برق ایران باهدف به‌هم‌رسانی فناوران و جامعه دانشگاهی با صنعت و رفع چالش‌های صنعت برق و با مشارکت ۲۶۲ شرکت‌کننده داخلی برگزار می‌شود.

وی، معرفی افق‌های جدید فناورانه صنعت برق به‌منظور جهت‌دهی فعالیت‌های هسته‌های فناور و نخبگان، برگزاری نشست‌های تخصصی تبادل فناوری به‌منظور همرسانی چالش‌ها و ظرفیت‌ها، ایجاد بستری برای معرفی ایده‌ها و تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی صنعت برق و انرژی، معرفی محصولات و خدمات فناورانه واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان، کمک به تامین مالی اجرای طرح‌های فناورانه و پیاده‌سازی ایده‌های نوآورانه، معرفی نیازهای فناورانه شرکت‌های تابعه وزارت نیرو، هم‌اندیشی، تبادل اطلاعات و آگاهی از آخرین دستاوردهای علمی جهان، معرفی پیشرفت‌ها، توانمندی‌ها و قابلیت‌های فنی و مهندسی صنعت برق کشور را از جمله مهم‌ترین محورهای این جشنواره تخصصی عنوان کرد.

مشاور وزیر نیرو خاطرنشان‌کرد: در این جشنواره و فن‌بازار، نیازهای فناورانه صنعت برق احصا و به فناوران و جامعه دانشگاهی اعلام می‌شود تا با تعامل حاصله از جدیدترین دستاوردهای علمی فناوران و جامعه دانشگاهی برای رفع نیازها و چالش‌های صنایع و صنعت برق بهره‌برداری شود.

وی گفت: گفت‌وگوی بی‌واسطه دو سمت عرضه و تقاضای فناوری، اطلاع از نیازها و چالش‌های واقعی هر دو سمت تقاضا و عرضه، تسهیلگری در انعقاد قراردادها، شبکه‌سازی، ارائه محصولات به مشتریان واقعی، بازارسازی و بازاریابی، برگزاری کارگاه‌های علمی، تخصصی و آموزشی با هدف انتقال جدیدترین فناوری‌های علمی حوزه برق و انرژی با حضور اساتید مطرح کشور و ارائه آخرین دستاوردهای فناورانه توسط اساتید برجسته دانشگاه و متخصصان صنعت و نیز برگزاری گشت‌های تخصصی فناوری، از جمله مزایای حضور در این جشنواره است.

کاظمی با اشاره به ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا و نیز اعمال حمایت‌های لازم در راستای تجاری‌سازی محصولات فناورانه، افزود: در نمایشگاه جانبی جشنواره و فن‌بازار صنعت برق، محصولات فناورانه تولید شده در شرکت‌های دولتی و خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشجویان و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حوزه برق، به نمایش گذاشته شده و در بازدید طیف‌های مختلف اجتماع و اساتید علمی و صنعتی، این محصولات ارزیابی می‌شود.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه‌های صنعت آب و برق خاطرنشان‌کرد: تعداد کل محصولات اولیه دریافت شده در این جشنواره و فن‌بازار، ۶۹۵ محصول از ۳۴۶ شرکت را شامل می‌شد که پس از بررسی و ارزیابی‌های نهایی ۳۸۷ محصول از ۲۶۲ شرکت تایید شد.