«کامیار گراوند» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان اعتبار برای ساخت بندهای خاکی و گابیون بندی در حوزه آبریز بیوران در روستاهای بیوران، سامان، یاتان، چمران، اسکین و حوزه یاری آباد هزینه می شود.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح هم اکنون در این مناطق روستایی آغاز شده است یادآور شد: طرح آبخیز داری روستای یاری آباد از سال گذشته آغاز شده که پارسال ۱۰ میلیارد ریال شامل ۲۰ میلیون ریال از محل خودیاری مردمی و ۸۰ میلیون ریال از محل اعتبارات دولتی برای آن هزینه شده است و امسال نیز عملیات آن تداوم دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه، هدف از ساخت این بند را تقویت آبهای زیرزمینی، مهار سیلابهای فصلی، جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ تاسیسات عنوان کرد و ادامه داد: بندهای آبخیز داری حجم وسیعی از رسوبات ناشی از شستن خاک با باران را در خود نگه میدارد و این نوع از بندها منبع خوبی برای تامین خاک مناسب کشاورزی در باغها، گلخانهها و زمینهای کشاورزی است.
گراوند افزود: همچنین سالانه حجم فراوانی از روانابها و سیلاب پس از بارش باران وارد دشتهای حوضه آبخیز میشود که با اجرای بندهای خاکی و گابیون بندی از هدررفت بخش زیادی از آن جلوگیری شده و امکان تغذیه سفرهای زیرزمینی نیز فراهم می شود.
ساوه یکی از بزرگترین شهرستانهای استان مرکزی است دارای ۳۶۰ هزار هکتار اراضی ملی است.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهند.