به گزارش ایرنا از وبدا، احمد اسماعیل زاده روز سه شنبه با بیان اینکه تغذیه و عوامل مربوط به آن نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری های پرفشاری خون و دیابت دارند، اظهار داشت: علت اصلی در بروز این بیماری ها عدم وجود غلات کامل در برنامه غذایی ایرانی هاست. با توجه به این که قوت غالب در ایران نان و برنج است مصرف غلات کامل و میوه ها تا حدود زیادی می تواند از ابتلا به بیماری های پرفشاری خون و دیابت در افراد جلوگیری می کند.
اسماعیل زاده توضیح داد: در میوه ها و سبزی علاوه بر فیبر، پتاسیم و برخی از مواد مغذی دیگر را داریم که به کنترل فشار خون کمک می کنند. در نان و غلات کامل علاوه بر فیبر و سبوس، منیزیوم وجود دارد که باعث کاهش مقاومت انسولین در بدن شده و سبب می شود ابتلا به این بیماری کاهش یابد.
وی با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت در کشور اظهار داشت: تمام افرادی که در «پویش ملی سلامت» که از ۲۰ آبان تا ۱۵ دی ماه انجام می شود، شرکت کنند در زمینه کنترل فشار خون و دیابت توسط کارشناسان تغذیه مرکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور مورد غربالگری و مراقبت قرار می گیرند.
به گفته مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، کارشناسان تغذیه در کنار سایر همکاران در «پویش ملی سلامت» نقش ارزنده و اساسی ایفا می کنند. این کارشناسان علاوه بر همکاری با مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر در یافتن موارد جدید ابتلا به پرفشاری خون و دیابت، مشاوره های لازم را به بیماران ارائه خواهند داد.
اسماعیل زاده با بیان این که تمام موارد جدید بیماری که در این پویش شناسایی می شوند تحت مراقبت های متعدد و آموزش چهره به چهره تغذیه توسط کارشناسان تغذیه قرار می گیرند، اظهار داشت: با تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور مکاتبه شده که کارشناسان تغذیه بتوانند برای تمام افراد پیش پرفشاری خون و بیماران فشار خون و همچنین افراد پیش دیابتی و بیماران دیابتی شناسایی شده در «پویش ملی سلامت» یک ساعت در هفته جلسات آموزشی گروهی برگزار کنند.
وی افزود: البته این جلسات آموزشی گروهی در طول سال هم برگزار می شود ولی در «پویش ملی سلامت» این جلسات به صورت متمرکزتر و خاص تر برگزار خواهد شد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که هماهنگی های لازم برای هرچه بهتر برگزار شدن «پویش ملی سلامت» انجام شده است، ابراز امیدواری کرد، با کنترل عوامل تغذیه ای بیماری ها و تشویق افراد به تحرک و فعالیت بدنی، شاهد کاهش بار بیماری هایی که به سیستم بهداشتی منتقل می شوند باشیم و از خطر افزایش بروز بیماری های غیرواگیر در سال های آینده جلوگیری کنیم.