به گزارش ایرنا برنامههای هفته فرهنگی خوسف روز سهشنبه با عطرافشانی و غبارروبی گلزار شهدای این شهرستان آغاز شد و تا ۲۸ آبان ادامه دارد.
فرماندار خوسف در جمع خبرنگاران گفت: هفته فرهنگی خوسف از ۲۳ تا ۲۸ آبان تعیین شده و دلیل این نامگذاری ۲۸ آبان، روز وفات "ابن حسام خوسفی" شاعر بنام است که در شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی به عنوان روز خوسف نامگذاری شده است.
سید علی حسینی ادامه داد: شهرستان خوسف بیشتر از اینکه محروم باشد ظرفیتهای خاص دیده نشده دارد و از نظر راهبردی بودن بعد از بیرجند، یکی از مهمترین شهرستانهای خراسان جنوبی به دلیل نزدیکی به مرکز استان و دسترسی راحت تر به فرودگاه و قرار گرفتن در شاهراه اصلی شرق کشور است.
وی با بیان اینکه در حوزه آثار ملی ثبت شده نیز خوسف رتبه دوم خراسان جنوبی را دارد، افزود: این شهرستان هدف گردشگری چهار فصل است و محلههای عشایری بکر، کویر دق اکبرآباد، جنگل خاص نخاب و تنها رودخانه دائمی استان در دل کویر منطقه قرار دارد.
معرفی و بزرگداشت ابن حسام خوسفی
فرماندار خوسف گفت: از نظر مفاخر، ابن حسام خوسفی به سبب خلق خاوراننامه به عنوان شاهکاری در ادبیات حماسی شیعی، لقب فردوسی ثانی را به خود اختصاص داده و مرحوم دکتر غلامحسین شکوهی، پدر علم تعلیم و تربیت ایران نیز در خوسف متولد شده که جزو مفاخر ایران است.
وی بیان کرد: هدفهای گردشگری مذهبی فراوانی از جمله امامزاده ابوالقاسم نصرآباد و بقعه متبرکه امامزاده سلیمان علی نیز در خوسف وجود دارد و این شهرستان دیار گل نرگس است که عطر گل آن در کشور شهرت دارد.
حسینی با بیان اینکه خوسف یکی از قطب های صنعتی و معدنی استان است افزود: ظرفیتهای خوبی در حوزه صنعت شهرستان وجود دارد که سرمایهگذاران میتوانند ورود کنند و ظرفیتهای طلا و مس که در خوسف شناسایی شده، کم نظیر است.
وی گفت: اولین بار امسال مراسمی با محوریت هفته فرهنگی خوسف که منتهی به ۲۸ آبان میشود با استفاده از همه ظرفیتهای شهرستان برگزار خواهیم کرد و به دنبال مردمی کردن جشنوارهها هستیم زیرا جذابیت آن به حضور مردم وابسته است.
تجلی علم، فرهنگ و دین در خوسف
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی هم گفت: برگزاری هفته فرهنگی خوسف از ۲۳ تا ۲۸ آبان ماه فرصتی برای معرفی و بزرگداشت مشاهیر شهرستان خوسف است.
سید محمدرضا طالبی افزود: وجود بزرگانی نظیر ابن حسام خوسفی، خاندان عبادی، خاندان دکتر راشد محصل، دکتر شکوهی پدر علم تعلیم و تربیت ایران و استاد ناقوس حکایت از تجلی علم، فرهنگ و دین در شهرستان خوسف از گذشته و استمرار آن تاکنون است.
همچنین امام جمعه خوسف با بیان اینکه قدمت و پیشینه فرهنگی این دیار به سده چهارم بر میگردد گفت: شخصیت بزرگ خوسف "محمد بن حسام الدین خوسفی" دانشمند و شاعر تواناست که در آسمان دانش و ادب گویندهای برجسته و بی مانند بوده است.
حجتالاسلام علی اسماعیلی با تاکید بر اینکه باید از فرصت هفته فرهنگی برای معرفی مفاخر شهرستان خوسف استفاده شود، افزود: ابن حسام خوسفی این شاعر گرانمایه با آثار خود در شهرستان خوسف فضای معنوی ایجاد کرده و اسوه زهد و تقوا است.
نمونهای از سبک زندگی ایرانی اسلامی
وی گفت: در شهرستان خوسف، مولفههای هویت ایرانی اسلامی فراوان مشاهده میشود و جا دارد به فرهنگ و استعدادهای فرهنگی منطقه پرداخته شود و در هویت اسلامی و ایرانی ذیل زبان و ادب فارسی شاهد استعدادهای فراوانی هستیم و گویش مردم نزدیک ترین پیوستگیها را با زبان فارسی دارد.
امام جمعه خوسف اظهار کرد: شهرستان خوسف در حوزه فرهنگی به عنوان یک الگو و نمونه میتواند معرفی شود و در کتب درسی معرفی شخصیتهای ادبی از جمله ابن حسام خوسفی مورد توجه قرار گیرد و از اشعار ایشان استفاده شود.
وی افزود: شخصیتهایی که در این شهرستان پرورش یافتهاند که نشان از قدمت، ظرفیت و استعدادهای فرهنگی آن دارد و زیرساختهای فرهنگی این شهرستان نیازمند توجه ویژه است.
برگزاری جشنواره مله در هفته فرهنگی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه خوسف در سال ۱۳۹۸ به عنوان شهر ملی «مله بافی» ثبت شد، از برگزاری جشنواره ملی مله در هفته فرهنگی خوسف خبر داد.
جواد اشرفی گفت: مولفههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی با یکدیگر در هم تنیده است و از هم جدا نیستند لذا وقتی یک زمینه فرهنگی برای معرفی ظرفیتهای شهرستان خوسف داریم قطعا میتواند زمینهساز معرفی فرصتهای سرمایهگذاری اقتصادی این شهرستان باشد.
وی با اشاره به وجود سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی و صنایعدستی که در منطقه خوسف وجود دارد، تصریح کرد: این ظرفیتها میتواند زمینه را برای جذب گردشگر و سرمایهگذار فراهم کند که در حوزه صنایعدستی و فرآوری و تکمیل زنجیره ارزش فعالیت کرده و به توسعه اقتصادی منطقه کمک کنند.
یادواره شهدای عبادی و ۱۰۵ شهید شهرستان خوسف
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی هم از برگزاری یادواره شهدای شهرستان خوسف خبر داد و گفت: یادواره شهدای عبادی و ۱۰۵ شهید شهرستان خوسف همزمان با هفته فرهنگی این شهرستان برگزار میشود.
ابوالفضل نوفرستی افزود: خاندان عبادی اهل علم، فرهنگ، فضیلت و شهادت هستند که قبل و بعد از انقلاب و دوران دفاع مقدس رشادتهای فراوانی داشته و شهیدان والامقام را به نظام و انقلاب تقدیم کردهاند.
رویداد ملی بزرگداشت ابن حسام خوسفی
همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: اولویت نقشه مهندسی کشور تقویت هویت ایرانی اسلامی و انقلابی است و هدف از طراحی هفته فرهنگی، تقویت این فرهنگ بهخصوص در بین نسل نوجوان و جوان است.
علی فرخنده ادامه داد: در طرحی که برای هفته فرهنگی استان پیشبینی شد، تمرکز در حوزه مد و لباس، موسیقی سنتی، غذاهای سنتی، بازیهای بومی و محلی، بزرگداشت مفاخر و پرداختن به گویش محلی استان بوده است که از هفتم تا چهاردهم آبان امسال برگزار شد.
وی گفت: خوسف یکی از شهرستانهایی است که بیشترین مفاخر و چهرههای ملی و بینالمللی از جمله خاندان عبادی، دکتر غلامحسین شکوهی و ابن حسام خوسفی به عنوان شاعر حماسهسرای آیینی را دارد لذا برگزاری هفته فرهنگی در خوسف بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: مهمترین برنامهای که برای خوسف طراحی میکنیم برگزاری طرح فرهنگی یکساله از طوس تا خوسف است و پوستر رویداد ملی بزرگداشت ابن حسام خوسفی نیز در آینده نزدیک با حضور استاندار در محل دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور رونمایی خواهد شد.
هفته فرهنگی خراسان جنوبی هفتم تا چهادهم آبان امسال با شعار «خراسان جنوبی، دیار علم و ایمان» برگزار شد. استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان خوسف در ۳۵ کیلومتری بیرجند است.