تهران- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه از ارائه پیشنهادهای کمیسیون مشترک برای افزایش سطح روابط و تجارت ایران و ترکیه خبر داد و گفت: با استفاده از مسیرهای ترانزیتی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های تجاری با ترکیه می‌توان سطح روابط با اروپا و دریافت سهم بیشتر از بازار این کشورها را ارتقا داد.

«مهرداد سعادت» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه رییس جمهور کشورمان طی ماه آینده سفری به ترکیه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: کمیسیون مشترک پیشنهادهایی برای ارتقا حجم تجارت و افزایش سطح روابط با این کشور آماده کرده است که در این سفر مطرح خواهد شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم تحرکاتی که در منطقه اتفاق افتاده منافع بسیاری برای ایران به همراه داشته باشد، تصریح کرد: اگر این پیشنهادها مطرح شود و برای رسیدن به نتیجه مورد پیگیری قرار بگیرد، فصل جدیدی برای اقتصاد دو کشور باز خواهد شد.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه تاکید کرد: مهم‌ترین بخش پیشنهادها شامل پیگیری توافق تجارت آزاد است، زیرا با رشد فنّاوری و روش‌های جدید تجارت در جهان تجارت ترجیحی تسهیلاتی برای ایران فراهم نخواهد کرد، اما تجارت آزاد می‌تواند مبادلات دو کشور را ارتقا دهد.

وی افزود: بخش خصوصی پیگیر تجارت آزاد است، زیرا ظرفیت بسیار زیادی در این زمینه برای دو کشور وجود دارد که می‌توان آن را بالفعل است و مورد استفاده قرار داد.

سعادت با بیان اینکه در زمینه سیاسی مشکلات رفع شده و موانعی در این زمینه وجود ندارد، اظهار داشت: استفاده از ظرفیت‌های ترانزیت ترکیه برای دسترسی کالاهای ایران به اروپا و آفریقا فرصتی ویژه‌ای محسوب می‌شود تا از مزیت‌های کریدور شرق به غرب بهره‌مند شویم.

وی تصریح کرد: ترکیه از نظر لجستیکی امکانات وسیع ایجاد کرده است و در این زمینه پیشرفته بسیاری داشته و ایران باید از این فرصت برای ترانزیت بیشترین بهره را داشته باشد.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه اظهار داشت: از سوی دیگر با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم ازجمله گمرکات و جاده‌ها و توسعه شرایط لازم برای ترانزیت کالا منتفع شویم.

سعادت با تاکید بر اینکه طی ۴۰۰ سال گذشته ایران و ترکیه بدون مشکل و جنگ در همسایگی هم زندگی تجارت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم از پتانسیل‌های دو کشور استفاده کنیم، زیرا بخش خصوصی از این روند استقبال خواهد کرد.

وی اظهار داشت: فعالیت اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه نسبت به طرف مقابل قابل مقایسه نیست، زیرا نمایندگی اتاق به صورت مستمر در این کشور حضور دارد و به درخواست‌های فعالان اقتصادی و تجار رسیدگی می‌کند.

رییس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه گفت: با حمایت‌های صورت گرفته از سوی اتاق بازرگانی و همراهی دولت امیدواریم از توسعه روابط تجاری با ترکیه استقبال بیشتری شود و فعالیت‌های اقتصادی گسترش یابد.