«بیژن مقدم» کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، با اشاره به حضور آیتالله رئیسی رئیسجمهور در نشست اضطراری اخیر در ریاض، اظهار کرد: حضور رئیسجمهور و سایر مقامات کشورمان در چنین اجلاسیههای مهمی، حتما تاثیرگذار است و الزاما همه این تاثیرات را نباید در بیانیههای پایانی مشاهده کرد چون بیانیهها معمولا حاصل یک اجماع هستند.
مقدم افزود: اجلاسیههایی نظیر ریاض، بلندگوهایی هستند که ما بتوانیم از طریق آنها مواضع خود را به گوش جهان برسانیم؛ باید از فرصتها و بلندگوهای این چنینی برای ارسال پیام خود استفاده کنیم. این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه سخنرانیهای مقامات کشورمان در نشستهای بینالمللی، به مقامات سایر کشورها برای ابراز رای خود جرات و جسارت بیشتری میدهد گفت: با اینکه سایر کشورها در مواجهه با موضوعاتی نظیر غزه، صرفا به دنبال منافع و مصالح خود هستند، اما باید توجه داشت که شرایط همیشه به شکل کنونی باقی نخواهد ماند.
مقدم گفت: با خواندن بیانیه پایانی نشست ریاض، ممکن است به این نتیجه برسیم که همه دیدگاههای ما تامین نشده است اما در بخشهای جدی از همین بیانیه، رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم وحشی و غیر انسانی مورد خطاب قرار گرفته و ضمن مخالفت با کوچاندن اجباری مردم غزه، پایان محاصره و جنگ، مطالبه شده است. وی در اینباره افزود: همچنین در این بیانیه، رژیم صهیونیستی به عنوان یک جنایتکار جنگی معرفی و از سازمان ملل خواسته شده تا این موضوع را بررسی کند.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: نتیجه حضور جسورانه شهید رجایی در صحن سازمان ملل در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی، بعدها به ایجاد «حزبالله» و «حماس» و سایر جریانات مقاومت در منطقه، تبدیل شد؛ حرفزدن و تبیینکردن جزء وظایف ماست و نباید از آن فرار کنیم یا بترسیم. مقدم گفت: اگر از چنین تریبونها و صحنههایی نظیر نشست ریاض فرار کنیم، عملا عرصه را به دیگران واگذار خواهیم کرد.