کرج – ایرنا – مدیرکل هماهنگی امور گشت ها و نظارت بر بازار سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: بر اساس دستور رییس سازمان تعزیرات حکومتی از این پس پرونده های تخلف حبوبات به صورت ملی رسیدگی ویژه می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « بهمن حسن بیگی» روز سه شنبه در حاشیه تعطیلی انبار یک واحد تولیدی در شهرک صنعتی بهارستان کرج که اقدام به قاچاق و احتکار حبوبات کرده بود، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس مکاتبه اداره تعزیرات حکومتی استان البرز با سازمان مرکزی مبنی بر کشف حدود یک هزار تن حبوبات احتکاری در این استان

بلافاصله این پرونده در سطح ملی بررسی شد.

وی با بیان اینکه اقدام این واحد تولیدی از ۲ منظر تخلف به شمار می رود، گفت: این کالاها یا به عنوان قاچاق یا با قصد گرانفروشی انبار شده بود که این موضوع در ابعاد مختلف جرم در دست بررسی است.

با گرانی گوشت قرمز مردم به استفاده از حبوبات روی می آورند

حسن بیگی ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت گوشت برای بسیاری از مردم خرید و تهیه آن شاید غیرممکن است که تنها جایگزین برای تامین پروتئین حبوبات است که در همین راستا طبق دستور رییس سازمان تعزیرات حکومتی کشور برای رسیدگی ویژه به پرونده تخلفات حبوبات ما را بر آن داشت که این موضوع را به شعبه رسیدگی به پرونده های مهم و ملی در سراسر کشور ارجاع کنیم.

وی اضافه کرد: طبق بخشنامه سراسری ÷رونده حبوبات احتکاری که مقدار آن از یک شاخص بالا تر باشد در سطح ملی رسیدگی خواهد شد.

عدم ثبت واردات در سامانه های جامع تجارت و انبارها به منزله قاچاق کالاست

مدیرکل هماهنگی امور گشت ها و نظارت بر بازار سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: کالاهای نگهداری شده در این انبار در سامانه های جامع تجارت و انبارها ثبت نشده که مشمول دستورالعمل اجرایی ماده ۲ تبصره چهار ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان قاچاق تلقی می شود.

وی تصریح کرد: پس از گزارش مراجع ذیصلاح استان البرز که به دنبال رصد مشترک جهاد کشاورزی، صمت و پلیس امنیت اقتصادی تهیه شد ، تعزیرات حکومتی کشور به ÷رونده این تخلف ورود کرد.

حسن بیگی گفت: سازمان اموال تملیکی این کالا را به سازمان انتقال می دهد و مدارک و مستندات این کالا از سوی مالک به شعب ارایه می شود و در این زمان با توجه به گزارش سازمان صمت که به سازمان تعزیرات اعلام کرده این اقلام در سامانه جامع انبارها ثبت نشده، موضوع قاچاق کالا محرز است.

وی افزود: همچنین پس از ارزیابی تعیین قیمت کالا توسط گمرک، این واحد به مجازات مقرر در قانون مبارزه با کالای قاچاق و ارز محکوم می شود زیرا اگر کالای وارداتی در سامانه های جامع تجارت و انبارها به ثبت نرسیده باشد مشمول دستورالعمل اجرایی ماده ۲ تبصره چهار ماده ۱۸ شده که علاوه بر ضبط کالا به نفع دولت تا یک برابر قیمت کالا هم محکوم می شود.

مدیرکل هماهنگی امور گشت ها و نظارت بر بازار سازمان تعزیرات حکومتی کشور به صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی در برخورد با متخلفان اقتصادی اشاره کرد و گفت: با توجه به دستور رییس جمهور به تمام دستگاه های نظارتی برای برخوردبا متخلفان ، تعزیرات حکومتی نیز در کنار دیگر دستگاه ها وضعیت کالاها را رصد خواهد کرد.

وی افزود: همچنین بر اساس مصوبه سران قوا که تشدید مجازات برای متخلفان در نظر گرفته علاوه بر ۱۰ برابر جریمه و مجازات در مرحله اول، نصب بنر و تعطیلی واحد را در نظر گرفته است.

حسن بیگی تصریح کرد: سازمان تعزیرات هم برای تسهیل این امور یکسری شعب را به عنوان سیار جذب کرده که تعدادی از قضات به صورت قاضی سیار همراه دستگاه های نظارتی شده تا در صورت نیاز در محل رای قانونی را نسبت به تخلف انجام شده صادر کنند.

انبار ۹۲۰ تنی حبوبات قاچاق به ارزش ۵۰۰ میلیارد ریال امروز با حضور موسولان کشوری در شهرک صنعتی بهارستان کرج پلمب شد.