به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در پی اعلام سومین دور تحریم های وزارت خزانه داری این کشور علیه رهبران حماس از زمان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر، در بیانیه ای اعلام کرد:« ایران نیروهای جهاد اسلامی فلسطین را برای تولید و توسعه موشکها در غزه آموزش داده است و در عین حال گروههایی را نیز تامین مالی میکند که از نیروهای وابسته به جهاد اسلامی فلسطین حمایت مالی میکنند.»
وزیر خارجه دولت جو بایدن افزود: «آمریکا امروز سومین دور تحریم های خود را علیه افراد و نهادهای وابسته به حماس در ارتباط با حملات تروریستی ۷ اکتبر به اسرائیل اعلام می کند. وزارت امور خارجه ، اکرم العجوری را به دلیل رهبری جهاد اسلامی فلسطین به عنوان یک تروریست جهانی ویژه معرفی می کند. او معاون دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و رهبر شاخه نظامی آن یعنی تیپ القدس است. وزارت خزانه داری آمریکا همچنین هفت فرد و دو نهادی را که از حماس یا جهاد اسلامی فلسطین حمایت می کنند، تحریم کرده است.»
پیش از این، وزارت خزانهداری آمریکا در تداوم حمایت واشنگتن از رژیم اسرائیل اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا هماهنگ با انگلیس، سومین دور تحریم های خود را علیه افراد و نهادهای وابسته به حماس از زمان «حملات تروریستی» این گروه در ۷ اکتبر به اسرائیل اعمال کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا که روز سه شنبه به وقت محلی منتشر شد، آمده است: این اقدام مقامات کلیدی حماس و اقداماتی را که ایران از طریق آنها از حماس و جهاد اسلامی فلسطین حمایت می کند، تحریم می کند. تحریم های امروز به همراه انگلیس و با هدف محافظت از سیستم مالی بینالمللی در برابر سوء استفاده از سوی حماس و حامیان آن است. وزارت امور خارجه آمریکا به طور همزمان یک رهبر شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین را تحریم می کند.
جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا به همکاری با شرکای خود از جمله بریتانیا ادامه خواهد داد تا حماس را از توانایی دریافت کمک مالی و استفاده از بودجه برای انجام جنایات آن محروم کند.
وزیر خزانه داری آمریکا اضافه کرد: « اقدامات حماس باعث رنج و عذاب عظیمی شده و نشان داده است که تروریسم در انزوا رخ نمی دهد. ما همراه با شرکای خود قاطعانه به سمت تخریب زیرساختهای مالی حماس، قطع منابع مالی خارجی و مسدود کردن کانالهای مالی جدید آنها، حرکت میکنیم.»
این نهاد آمریکایی برغم تکذیب ادعاها از سوی جمهوری اسلامی ایران در بیانیه خود آورده است: «حمایت ایران، عمدتاً از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به فعالیتهای تروریستی حماس و جهاد اسلامی فلسطین کمک کرده است. این کمک ها شامل انتقال صدها میلیون دلار و تجهیز این گروه ها به سلاح و آموزش عملیاتی می شود. ناصر ابوشریف بهعنوان نماینده جهاد اسلامی فلسطین در ایران، فعالیت میکند. سپاه ایران به نیروهای جهاد اسلامی فلسطین را برای ساخت و توسعه موشک در غزه آموزش داده است.»
وزارت خزانه داری آمریکا در ادامه این بیانیه آورده است: فعالیتهای مالی جهاد اسلامی فلسطین از طریق «بنیاد مهجه القدس» در غزه انجام می شود. این یک سازمان تحت حمایت جهاد اسلامی فلسطین و با بودجه ایران است که مأموریت اصلی آن حمایت مالی از خانوادههای مبارزان و زندانیان جهاد اسلامی فلسطین است. تسهیلگران مالی حماس به جهاد اسلامی فلسطین جهت پولشویی خارج از غزه و انتقال پول به بنیاد مهجه القدس کمک کرده اند. بنیاد مهجه القدس توسط جمیل یوسف احمد علیان مسوول سیاسی جهاد اسلامی فلسطین رهبری می شود که کمک های مالی ایرانیان را میان نیروهای جهاد اسلامی فلسطین در غزه توزیع می کند. علیان، که در کمیته اجرایی جهاد اسلامی فلسطین خدمت کرده است، بر امور مالی این گروه در ارتباط با لجستیک نظارت داشته است.»
این نهاد آمریکایی ادامه داد: علاوه بر این، امروز، وزارت امور خارجه آمریکا، اکرم العجوری معاون دبیر کل جهاد اسلامی فلسطین مستقر در دمشق و رهبر گردان های قدس، که یک شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین است را تحریم کرد. او در آموزش و جذب نیرو برای جهاد اسلامی فلسطین در غزه، سوریه، سودان، لبنان و یمن فعال است.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و همچنان در حال بمباران این منطقه است و حمایت غرب از این رژیم به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی برای تل آویو در ادامه کشتار بیرحمانه کودکان و زنان فلسطینی است.
تداوم بمباران غزه و کشتار زنان و کودکان فلسطینی در حالی ادامه دارد که آمریکا تاکنون هرگونه قطعنامه آتش بس در شورای امنیت را وتو کرده و در تلاش برای تصویب قطعنامه ای در حمایت بیشتر از تلآویو و محکوم کردن عملیات طوفان الاقصی و تروریستی معرفی کردن حماس است.