به گزارش ایرنا علی اکبر حسینی محراب روز سهشنبه در نشست ستاد اجرایی کنگره ملی شهدای خوزستان که در محل استانداری برگزار شد اظهار کرد: تا زمان برگزاری کنگره ۱۲۰ روز دیگر باقی مانده لذا کارها باید دقیق و به خوبی جلو برود تا تاثیر آن در جامعه احساس شود.
وی با بیان اینکه "ما شرمنده شهدا هستیم و نتوانستیم حق آنها را به درستی ادا کنیم" افزود: باید با الهام گرفتن از شهدا، فضای استان را برای برگزاری کنگره آماده کنیم.
استاندار خوزستان گفت: در همه شهرهای استان شهدای بزرگی داریم که سرمایه اصلی و اجتماعی این انقلاب هستند و باید با استفاده از زبان هنر، آنها را به نسل جوان معرفی کنیم.
وی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند از طریق ساخت بازی رایانهای، انیمیشن یا تئاتر، شهدای استان را به جوانان معرفی کند همچنین شهرداری اقدامات لازم را درخصوص منقش کردن دیوارها به عکس شهدا، احداث یادمان و اِلمان (نماد) شهدا انجام دهد.
حسینی محراب به بُعد مردمی و جریانسازی در محلات شهر اشاره کرد و گفت: باید در هر محله یک یادواره شهدا برگزار شود و فضای استان را برای کنگره ملی شهدا آماده کرد. در این بین هنرمندان نقش مهمی در شناساندن شهدا به نسل امروز دارند.
وی در ادامه به نقش عشایر و اقوام مختلف استان در نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: عشایر استان ۷۰۰ شهید تقدیم انقلاب کرده و همواره پشتیبان ولایت فقیه بوده اند.
استاندار خوزستان با تاکید بر نقش مدارس در توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: مدارس باید مرکز ثقل انتقال این فرهنگ اصیل اسلامی و شیعی باشند.
وی سبک زندگی شهدا را شیوهای کامل و خداپسندانه برای همه افراد جامعه برشمرد و یادآور شد: میتوانیم با معرفی الگوهای عملی (زندگی شهدا) به دانشآموزان مسیر متعالی را پیش روی آنها قرار دهیم.
رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه و بسیج هم گفت: استان خوزستان از آمادگی و عزم جدی برای برگزاری دومین کنگره ملی شهدا برخوردار بوده و تمامی کمیتهها پای کار هستند.
سردار عبدالرضا آزادی اظهار کرد: برگزاری کنگره شهدا را نباید پایانی برای پاسداشت شهیدان والامقام دانست بلکه این حرکت باید به فرآیندی مستمر و همیشگی برای زنده نگه داشتن یاد شهیدان تبدیل شود.
وی افزود: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری بزرگداشت شهیدان برای آینده این نظام و انقلاب حیاتی و ضروری است و باعث اقتدار این ملت میشود لذا زبان هنر بهترین شیوه برای انتقال یاد شهیدان به نسل امروز است.
رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه و بسیج گفت: خوشبختانه در حوزه جمعآوری آثار و سرگذشتپژوهی از زندگی شهدا همچنین تولید کتاب، مستند و فیلم سینمایی اقدامات خوبی در استان خوزستان انجام شده است.
وی با اشاره به برگزاری یادواره شهدا در شهرهای استان خوزستان بیان کرد: بخشی از سرکشی به خانواده شهدای خوزستان صورت گرفته و امیدواریم مابقی سرکشیها تا زمان برگزاری اجلاسیه انجام شود.
سردار آزادی گفت: با توجه به اینکه خوزستان پایتخت دفاع مقدس است انتظار می رود به هر میزان که امکان دارد از ظرفیتهای مردمی و نخبگان استان در جهت برگزاری باشکوه کنگره ملی شهدا استفاده شود.
وی افزود: همچنین از هنرمندان استان دعوت میکنم وارد میدان شده و با جبران عقب ماندگیها، دین خود را به شهدای استان ادا کنند.
سردار آزادی با اشاره به اینکه دفاع مقدس باید به گونهای روایت شود که برای نسل جدید قابل لمس و درک باشد افزود: روایتگری دوران دفاع مقدس باید متناسب با ذائقه نسل نوجوانان و جوانان باشد.
در پایان این مراسم از ۱۰ جلد کتاب در ارتباط با کنگره ملی شهدای خوزستان رونمایی شد.