محمد پیله فروش روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن بیان این مطلب افزود: این میزان تولید سماق از ۱۷۰ هکتار عرصههای منابع طبیعی استان برداشت شده است.
وی با بیان اینکه در هر هکتار حدود ۲۰۰ کیلوگرم سماق برداشت می شود، تاکید کرد: بخش کوهین از توابع شهرستان قزوین بیشترین سطح زیر کشت سماق در استان را به خود اختصاص داده است.
پیله فروش به نوع برداشت ۲ نوع سماق قهوهای و قرمز اشاره کرد و یادآور شد: در استان قزوین اغلب محصول سماق تولیدی از نوع قرمز است که در موارد غذایی و دارویی کاربرد دارد.
به گفته این مسوول، پایین بودن نیاز آبی این محصول و کم بودن آفات و بیماریهای خسارت زا از مهمترین ویژگی های محصول سماق است که تولید آن را در مزارع دیم پر رنگ می کند.
پیله فروش خاطرنشان کرد: مسایل تغذیهای، بازار نسبتا مناسب، افزایش قیمت فروش و صرفه اقتصادی، باعث شده تا بهره برداران نسبت به توسعه کشت این محصول ترغیب شوند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: اصلاح خاک، جلوگیری از فرسایش و کنترل سیلابها از مهمترین مزایای کشت این محصول در عرصههای طبیعی است که می تواند در کنار فواید اقتصادی آن مورد توجه باشد.