به گزارش خبرنگار معارف ایرنا آیت الله عبدالکریم فرحانی امروز، چهارشنبه ۲۴ آبان در نشست بررسی شخصیت علمی و اخلاقی مرحوم علامه آیت الله سید محمدحسین طباطبایی گفت: مقام معظم رهبری فرمود مبانی انقلاب اسلامی را از تفسیر المیزان آقای طباطبایی فراگرفته است. حوزه علمیه ای که الآن مصدر حرکت های علمی شده، ریشه در کار و آثار علامه طباطبایی (ره) و امام خمینی (ره) دارد.
وی که در مسجد صاحب الزمان (عج) تهران و در جمع اساتید و طلاب این حوزه سخن می گفت، افزود: علامه طباطبایی در دوره ای که بسیاری از جوانان انقلابی دچار التقاط شده بودند، با آن جایگاه علمی و اجتهادی به تدریس فلسفه پرداخت و لذا نقش مهمی در انقلاب اسلامی داشتند و امروز مقام معظم رهبری نگران عرصه تبلیغ هستند. حرکت بزرگ انقلاب اسلامی مدیون تربیت علمی، فلسفی و عرفانی علامه طباطبایی است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان اضافه کرد: علامه طباطبایی رحمت الله علیه در دوره ای که خیلی از جوانان انقلابی دچار التقاط شدند، با آن جایگاه علمی و اجتهادی بالا، شروع به تدریس فلسفه کردند و نقش مهمی در انقلاب اسلامی دارند. کار قشنگی که امروز در حوزه علمیه امام محمد باقر علیه السلام تهران دارد انجام می شود باید توسط استادان و طلاب دنبال شود.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب گفت: ما باید در چند دهه بعد در بررسی انقلاب اسلامی، به نظر شخصیت هایی همچون مرحوم علامه طباطبایی مراجعه کنیم. آن کاری که اسلام در عصر خود کرد و تمدن آفرین بود، همان کار را انقلاب اسلامی در عصر ما انجام داد. تمام دشمنی جهان استکبار به دلیل این نقش آفرینی مهم نظام جمهوری اسلامی است. بلوک شرق باور داشت دین، نقش منفی دارد و افیون است. بلوک غرب باور داشت تاریخ، سه دوره جهان و فلسفه و علم دارد که دین مربوط به دوره جهان است و انقلاب اسلامی در چنین دوره ای ظهور کرد.
وی اضافه کرد: آمریکایی ها، نگاه سکولار و پراگماتیسم (عملگرایی) به دین را ترویج می دهند که در آن، دین فقط به درد آرامش می خورد. در چنین وضعیتی شخصیت هایی همچون علامه طباطبایی به زبان فلسفه، حکمت و فقه، اثرات حکومت اسلامی را بیان کردند. مرحوم علامه طباطبایی، عارف بودند. مگر می شود شهید مطهری و مصباح یزدی که شاگردان علامه بودند، انقلابی باشند ولی خود علامه طباطبایی، انقلابی نبوده باشد؟