به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، علی سلاجقه روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سفر هیات اقتصادی طالبان به ایران، برای اولین بار طالبان پذیرفت که حقابه ایران رهاسازی شود.
وی افزود: با هیات اقتصادی طالبان که به ایران آمده بودند نشستی داشتیم و برای اولین بار طالبانیها پذیرفتند که حقابه ایران رهاسازی شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: طالبان موضوع کمبود آب را مطرح کرده و گفتند در صورتی که به لحاظ اقلیمی بارش به اندازه کافی وجود داشته باشد، این اتفاق میافتد.
سلاجقه عنوان کرد: در جلسه با طالبان مساله مرطوبسازی را با توجه به ضرورت کار و اینکه حدود ۱۸۰ روز مردم در منطقه زابل به لحاظ گرد و غبار مشکل دارند مطرح کرده و از آنها درخواست کردیم فعلا آبی رها و دریاچه مرطوب شود تا منشا گرد و غبار نباشد.
وی با بیان اینکه هیات اقتصادی طالبان نیز اعلام کرد که اگر وضعیت منابع آبی سدها اجازه بدهد این کار را انجام میدهند، ادامه داد: بحث دیگری که مطرح شد تثبیت کانونهای برداشت گرد و غبار در کشور افغانستان بود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: هیات افغانستانی به ویژه مسئولان محیط زیست قول دادند که در اولین فرصت به جمهوری اسلامی ایران آمده و در قالب یک نشست جامع این مسائل را بررسی کنند تا بتوانیم منشا گرد و غبار در کشور افغانستان به ویژه در جاهایی که جمهوری اسلامی ایران را تحت تاثیر قرار میدهد و نقشهها و گزارش آن آماده شده است، راهکاری ارائه شود.
اقدامات بلندمدت و کوتاهمدت دولت برای کاهش آلایندهها
سلاجقه درباره موضوع آلایندههای صنایع گفت: نیروهای گشت ما حتی در شهر تهران و کلانشهرهای کشور صنایع را شبانه پایش میکنند و در مواردی که به این نتیجه برسیم که مشکل جدی وجود دارد، پلمپ میکنیم.
وی افزود: بحث اساسی کامیونهای گازوییلسوزی هستند که تردد آنها در اطراف تهران بسیار زیاد است و در حال حاضر با توجه به پایداری جوی که اتفاق افتاده است آلایندهها تقریبا در حاشیه جنوبی، شرق و تا حدود غرب تهران استقرار دارند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: موضوع آلایندهها بیشتر ناشی از کامیونهایی است که گازوییلسوز هستند و در ستاد اضطرار هوای تهران این بحث مطرح شده و باید تعیین تکلیف شود و اگر دولت بخواهد پیامی در این زمینه برای مردم داشته باشد، باید پیام اجرایی باشد.
سلاجقه عنوان کرد: اکنون اقداماتی از سوی دستگاههای اجرایی به ویژه وزارت صمت اتفاق افتاده که قرار بود حدود یکهزار دستگاه اتوبوس وارد شهر تهران شود و شهرداری تهران نیز این را پذیرفته است.
وی ادامه داد: قراردادهایی نیز اخیرا با کشور چین در این زمینه امضا شده است. بحث مسائل مربوط به بهینهسازی و کیفیسازی سوخت نیز از سوی وزارت نفت در پالایشگاهها اتفاق میافتد. این برنامهها تا حدودی بلندمدت هستند اما در دست انجام است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برنامههای کوتاهمدت در زمینه آلایندهها گفت: برنامههای کوتاهمدت نیز بحث برقیکردن خودروها است و این کار را وزارت صمت پیگیری میکند.
سلاجقه تصریح کرد: امروز نیز در جلسهای که با وزیر صمت داشتیم بحث گسترش ایستگاههای شارژ برقی در کلانشهرها مطرح شد، این رویهای است که دولت در پیش گرفته است و گام به گام پیش میرویم تا مشکلات کاهش پیدا کند.
وی درباره لغو دورکاری یکسوم کارکنان نیز با بیان اینکه این موضوع را از مسئولان سوال کنید، افزود: لغو دورکاری کارکنان در شهر تهران شاید به این دلیل است که شاخصها به آن حد نبوده است که اتفاق بیفتد اما بحث دبستانها که مطرح شد در فضای مجازی این کار اتفاق افتاد.