زاهدان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: پیشنهاد ثبت سه رویداد ملی این استان در تقویم ملی کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا علی سرگزی روز چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان که با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، نماینده ولی فقیه در استان، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار و سایر مدیران دستگاه ها و سازمان های عضو این شورا برگزار شد، بیان کرد: سال گذشته هشت جلسه شورای فرهنگ عمومی در استان با ۴۴ مصوبه و از ابتدای سال تاکنون نیز ۶ جلسه با ۳۱ مصوبه برگزار شده است.

وی افزود: در این زمینه سال گذشته ۴۸ جلسه در شهرستان‌ها با ۲۳۶ مصوبه و امسال نیز ۵۱ جلسه با ۲۷۶ جلسه تشکیل شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در قالب ۹۷ برنامه و فعالیت استانی، فراخوان انتخاب خادمان فعالان نمونه فرهنگ اسلامی، برگزاری ۲ جشنواره زیست بوم و برگزاری نخستین کارگاه پیوست فرهنگی با حضور مدیران از اهم اقدامات انجام شده در این مدت بوده است.

وی اظهار کرد: اقدامات انجام شده در جلسه شورای فرهنگ عمومی منتج به این شد تا ۲۵ محرم به عنوان روز پاسداشت نخستین قیام مردم سیستان در تقویم ملی ثبت شود.

سرگزی گفت: در این زمینه پیشنهاد سه ثبت دیگر در دستورکار قرار دارد که ثبت ۱۴ ربیع‌الاول به عنوان روز سیستان و بلوچستان، روز ملی خرما و ۲۸ آذر تحت عنوان میار ولایت از جمله پیشنهادهای ثبت در تقویم ملی کشور است.

سیستان و بلوچستان در تمامی حوزه ها حتی فرهنگی رو به توسعه است

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه با بیان اینکه این استان در تمامی حوزه ها حتی فرهنگی رو به بهبودی و توسعه است، گفت: یکی از دلایل عقب‌ماندگی استان علاوه بر تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر عدم اجرای مصوبات دهه ۸۰ که به تنبلی و بی‌توجهی دولت‌های مختلف و مسوولان برمی‌گردد، موضوع ظهور و بروز گروهک‌های تروریستی و درگیری مسائل ناامنی از سال ۸۲ به بعد است که امنیت و وحدت ملی در آن برهه آسیب دید، حس ناامنی در آن مقطع جدی شد که اینها از علل عقب‌ماندگی‌ها به شمار می‌روند.

رضا شریفی افزود: با توجه به هدف گذاری دشمنان به جهت تضعیف بنیان خانواده و تغییر فضای فکری دختران نوجوان و جوان به انحاء متفاوت، لزوم بازبینی در انجام برنامه های پیش رو متناسب با مقتضیات موجود بسیار حائز اهمیت است.

وی بیان کرد: ساخت و بدنه سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب استان غنی است باید سهم استان های تلفیقی و مرزی در شورای فرهنگ عمومی مشخص و بدان با اهمیت ویژه تر نگاه کرد.