اصفهان - ایرنا - مدیر بهینه‌ سازی معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: در یک سال اخیر حدود ۲۹ درصد از چمن فضای سبز این کلانشهر که از حیث مصرف، پر آب‌بَر بود، با گونه‌های مقاوم کم آب‌بَر جایگزین شد.

سیدمهدی حسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بودجه طرح مورد اشاره را بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: اقدام یادشده به منظور کاهش نیاز فضای سبز این دیار به منابع آبی بوده است.

وی اضافه کرد: قصد داریم در سال آینده میزان جایگزینی با گونه‌های مقاوم و کم آب‌بر را به ۳۶ درصد افزایش دهیم که برای این اقدام حدود ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه در بردارد.

مدیر بهینه‌ سازی، تعمیرات و نگهداری تاسیسات شهری خدمات شهری اصفهان ادامه داد: بر مبنای یک برنامه هشت ساله تا سال ۱۴۱۰، بالغ بر ۸۵ درصد از چمن این خطه با گونه‌های مورد نظر جایگزین خواهد شد.

حسینی با بیان اینکه توسعه فضای سبز توسعه فضای سبز همراه با نگهداری توسط شهروندان و نهادها را در دستور کار داریم، خاطرنشان کرد: این نوع سرانه که به سرانه غیر در اختیار نامیده می‌شود، ۸.۱ متر مربع است که تا سال ۱۴۱۰ به ۸.۵ متر مربع افزایش خواهد یافت و برای نیل به سرانه مورد اشاره حدود ۲۴ میلیارد ریال بودجه نیاز است.

وی با اشاره به اهمیت آبیاری فضای سبز با پساب و کاهش وابستگی به آب های زیرزمینی یا سطحی اظهارداشت: تامین منابع آب پایدار شهر و برنامه مدیریت مصرف و استفاده از روش‌های بهره‌ور آبیاری جزو برنامه‌های ما به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، سرانه فضای سبز اکولوژیک این شهر ۲۸ مترمربع و سرانه فضای سبز تفرجگاهی سه مترمربع است که این مقدار تا سال ۱۴۱۰ باید به پنج مترمربع افزایش یابد.

حداقل نیاز آبی فضای سبز این کلانشهر برای زنده نگه داشتن پوشش گیاهی و درختان ۳۶ میلیون مترمکعب در سال است.

بر اساس تعاریف علمی، سرانه فضای سبز متشکل از سرانه اکولوژیک(طبیعی) و سرانه تفرُجگاهی است.

«سرانه» به معنای میانگین به ازای هر نفر است و در مشاهدات آماری از آن به جای «به ‌ازای هر نفر» استفاده می‌شود.