نیویورک- ایرنا- فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (UNWRA)، هشدار داد "تا پایان امروز، دسترسی حدود ۷۰ درصد از جمعیت غزه به آب سالم و تمیز متوقف خواهد شد." 

به گزارش خبرنگار ایرنا، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد حدود ۷۸۰ هزار نفر را در بیش از ۱۵۰ مرکز شلوغ پناه داده است. روز گذشته این آژانس اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ اسرائیل با حماس، در مجموع ۱۰۲ نیروی آن در غزه کشته و ۲۷ نفر دیگر زخمی شده اند.

لازارینی افزود: "داشتن سوخت فقط برای کامیون ها دیگر جان انسان ها را نجات نمی دهد. انتظار بیشتر به قیمت جان انسان ها تمام می شود."

مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور امداد اضطراری نیز با تکرار درخواست های لازارینی، گفت که "قتل عام" در غزه "نباید ادامه یابد."

وی روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: «در حالی که کشتار غزه هر روز به سطح وحشتناک جدیدی می رسد، جهان همچنان در شوک تماشای بیمارستان ها, مرگ نوزادان و محرومیت تمام جمعیت غزه از وسایل اولیه بقا است.

او از "طرف های متخاصم" خواست به قوانین بین المللی احترام بگذارند و با آتش بس بشردوستانه موافقت کنند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل روز سه شنبه اعلام کرد، ازپنجم نوامبر ( ۱۳ آبان ) تاکنون حدود ۲۰۰ هزار نفر از شمال غزه فرار کرده‌اند. «بر اساس مشاهدات ما این افراد از طریق «کریدور» ایجاد شده توسط ارتش اسرائیل از شمال غزه فرار کرده‌اند.»

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل تاکید کرد، افرادی که به جنوب غزه فرار کرده‌اند با «ازدحام بیش از حد و دسترسی محدود به سرپناه، غذا و آب» دست و پنجه نرم می‌کنند که «نگرانی فزاینده‌ای» ایجاد کرده است.

این نهاد تاکید کرد: "صدها هزار" نفر "که یا مایل نیستند یا نمی‌توانند به جنوب غزه حرکت کنند، در شمال این منطقه حضور دارند. "

پیش از این، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که بیش از ۵۰ هزار فلسطینی روز پنجشنبه از شمال غزه به سمت جنوب این باریکه با پای پیاده و سایر وسایل حمل و نقل فرار کردند.

ینس لائرک، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل روز جمعه در نشستی خبری در ژنو گفت: اگر جهنمی روی زمین وجود داشته باشد، آن شمال غزه است.

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز خواستار تحقیق درباره استفاده اسرائیل از "سلاح‌های انفجاری قوی" در غزه شد و گفت که این بمب‌ها باعث تخریب بی‌رویه در غزه شده است.

به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات غافلگیر کننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروههای مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

حمایت امنیتی و نظامی غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا از اسرائیل به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی به این رژیم برای کشتار بی‌رحمانه کودکان و زنان فلسطینی است.

برچسب‌ها