به گزارش ایرنا، میثم لطیفی چهارشنبه شب در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد افزود: پذیرش دانشجو در دانشگاه ها باید براساس نیاز جامعه باشد نه به میزان صندلی خالی دانشگاه ها، این مهم هم مطالبه ماست و باید مطالبه دانشجویان از متولیان هم باشد.
وی خاطر نشان کرد: براساس اصل ۴۰ قانون اساسی، تحصیل تا پایان دوره متوسطه برای فرد باید رایگان باشد و ادامه تحصیل او در بخش آموزش عالی نیز باید در حد خودکفایی در نظر گرفته شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: نظام گزینش در کشور نیازمند باز طراحی همسو با پیشرفت های تکنولوژیک روز دنیاست اما باید قاعده مند باشد، قواعد گزینش در دانشگاه، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد اما از قاعده و قانون تا اجرای آن فاصله زیادی است که پذیرفتنی نیست.
لطیفی ادامه داد: راهکار هم آن است که گزینش در وهله نخست توسط مراجع ذیصلاح و خود آن وزارتخانه انجام گیرد، با این حال سهم سازمان امور اداری و استخدامی کشور از گزینش افراد برای استخدامی پنج درصد بوده و باقی به آن دستگاه اجرایی مربوط می شود.
وی همچنین کارآموزی دانشجویان را در سازمانهای مختلف ایده بسیار خوبی دانست و گفت: امسال در همین راستا در سازمان امور اداری و استخدامی کشور ۵۰ نفر به عنوان کارآموز مستقر شدند که بسیار کمک دهنده بودند، حضور کارآموزان دانشجو، فضای صادقانه و باطراواتی را به سازمانها می بخشد و فضای بوروکراتیک را صیقل می دهد.
معاون رئیس جمهور نسبت به حمایت از ایده یا طرحی که از دانشجویان به عنوان کارآموز در دستگاه های اجرایی استفاده شود، اعلام آمادگی کرد.
لطیفی در خصوص حقوق دانشجویان رشته دکتری گفت: بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب کاری در دانشگاه نیست که دانشجویان نتوانند انجام دهند، آنان قادر به انجام هر کاری هستند لذا به نظر می رسد بسیاری از امور را می توان به خود دانشجویان در دانشگاه ها واگذار کرد.
وی، درنظر گرفتن سهمیه ۲۵ درصدی استخدام خانواده شهدا و ایثارگران و سه درصد معلولان در دستگاههای اجرایی را قانون و لازم الاجرا دانست و گفت: بوروکراسی اداری زمانی حل می شود که مردم بر آن مسلط شوند، لذا برای حل بوروکراسی اداری باید مجهز به مفاهیم آن شد.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: مجوز استخدام ۲۵ هزار نفر توسط وزارت بهداشت و درمان با اولویت جذب نیرو در بخشهای بهداشت، فوریتهای پزشکی، مناطقی که رشد جمعیتی بالایی دارند و خانه های بهداشت از سوی این سازمان صادر شده و در کنار مجوز استخدام برای پنج هزار و ۷۴۰ نفر در بخش آموزش عالی، ۲ هزار نفر در بانک ملی، سه هزار نفر در سازمان امور مالیاتی، هزار و ۵۰۰ نفر در سازمان مدیریت و برنامه ریزی و ۲ هزار و ۲۴ نفر در سازمان امور اداری و استخدامی کشور از طریق آزمون داده شده است.
لطیفی اظهار کرد: مکانیزم استخدام افراد براساس رشته تحصیلیشان در دستگاه های اجرایی توسط همان مجموعه ها به سازمان امور اداری و استخدامی کشور اعلام می شود، به عنوان مثال در حوزه آموزگاری تا پارسال در ۱۳ رشته امکان استخدام افراد وجود دارد اما پارسال با پیشنهاد و پیگیری وزیر آموزش و پرورش وقت، شرایط احراز در آموزگاری از ۱۳ رشته به ۷۵ مورد افزایش یافت.
وی بیان کرد: بیشترین نیاز وزارت آموزش و پرورش در حوزه نیروی انسانی به آموزگار تمام وقت است که باید حقوق یا دستمزد او افزایش داشته باشد، مساله کمبود دبیر را می توان از طریق جذب نیروی حق التدریسی حل کرد، معتقدم که دستمزد آموزگاران باید بیشتر شود، چون کار سخت و بسیار تعیین کننده ای دارند.
وی با اشاره به اینکه در سال اول فعالیت دولت سیزدهم ۷۰۰ هزار تقاضا برای استخدام توسط دستگاه های اجرایی به سازمان امور اداری و استخدامی کشور ارایه شده است، گفت: برای بررسی همه این تقاضاها تیم های ارزیاب این سازمانها اعزام شده اند، با این حال هنوز وزارت آموزش و پرورش ۱۵۰ هزار کمبود نیروی انسانی دارد اما ظرفیت پذیرش نیروی انسانی در این وزارتخانه سالانه ۱۵۰ نفر است.
معاون رئیس جمهور به اهتمام دولت سیزدهم در منطقی کردن کارانه پرستاران گفت: در این دولت سیاست متناسب سازی کارانه با عملکرد پرستار پیاده سازی شد، سقف دریافت حق الزحمه برای پزشکان در صورتی که در مناطق محروم برای خدمت رسانی حضور یابند، برداشته شد، در انتظار پیشنهاد وزرات بهداشت برای حق الزحمه دستیاران و کارورزان و فعالان خانه بهداشت و ... هستیم.