همدان- ایرنا- معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: تبدیل دیمزارهای کم بازده به محل کشت یونجه در دستور کار است که در این طرح دیمزارهایی که جوابگویی کشت گندم نیست، به منظور کاهش فشار دام به مراتع به مدت هفت سال یونجه کم آب بر کشت می شود.

شاهرخ شجاع فر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: متقاضیان تبدیل اراضی کشاورزی کم بازده به یونجه زار باید درخواست خود را به منابع طبیعی ارائه کنند و تاکنون کشاورزان رزن و ملایر استقبال بی نظیری از دریافت بذرهای یونجه داشته اند.

وی اضافه کرد: کارشناسان با حضور در محل و تهیه نقشه جی.پی.اس نسبت به تحویل رایگان بذر یونجه دیم به بهره بردار از اسفند امسال آغاز می شود و مجدد کارشناسان برای بررسی میزان بازدهی زمین، فروردین سال آینده از این اراضی و نحوه کشت بازدید می کنند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه بذر مورد نیاز برای کشت یونجه دیم در ۵۰۰ هکتار تهیه شده است اضافه کرد: یک بار بارندگی برای رویش بذر یونجه دیم کافی است چرا که اینگونه بذرها نیاز آبی بسیار کمی دارند.

شجاع فر عنوان کرد: استان همدان دارای ۶۶۵ هزار هکتار مراتع شامل یک هزار و ۸۵ سامان عرفی عشایری و روستایی است که اجرای طرح های اصلاحی و احیایی مراتع شامل کپه کاری و ذخیره نزولات در مراتع این استان از پاییز امسال آغاز شد.

وی اضافه کرد: طرح های مختلف اصلاح و احیای مراتع شامل طرح های بیولوژیکی شامل کپه کاری به وسعت یک هزار و ۶۷۵ هکتار آغاز شده که یک هزار هکتار به صورت مشارکتی با همکاری دامداران و بهره برداران و ۶۷۵ هکتار از محل اعتبارات استانی و ملی احیای و اصلاح مراتع تامین و شروع شده است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: در بخش بیومکانیکی نسبت به ذخیره نزولات در ۵۳۵ هکتار یعنی ۵۰۰ هکتار به صورت مشارکتی با همکاری بهره برداران و ۳۰ هکتار از محل اعتبارات استانی اقدام شده است.

شجاعی فر ادامه داد: انواع بذور در طرح های بیولوژیک شامل بذر گونه اکروپایرون، جاشیر، گلرنگ، خار مریم، ریواس برموس تحویل بهره برداران شده است.

وی اظهار کرد: کشت گیاهان دارویی به ویژه موسیر به صورت کپه کاری در ۶۰۰ هکتار از مراتع با تامین نهاده مورد نیاز و همکاری و مشارکت بهره بردارن از اوایل پاییز امسال آغاز شده و تا زمان مساعد بودن شرایط جوی ادامه دارد.