به گزارش ایرنا، «نوربخش عسکری» روز پنجشنبه در نشست ستاد درآمد و تجهیز منابع استان مرکزی در اراک، افزود: میزان وصول درآمدهای عمومی استان مرکزی در این مدت به ۱۱۸ هزار و ۵۸۶ میلیارد و ۲۲۶ میلیون ریال رسیده که از این میزان ۱۱۸ هزار و ۳۲۸ میلیارد و ۷۶۰ میلیون ریال مربوط به درآمدهای استانی است.
وی بیان کرد: میزان وصول درآمدها توسط ادارهکل امور مالیاتی استان مرکزی در هفت ماه گذشته بالغ بر ۱۱۶ هزار و ۸۵۸ میلیارد و ۴۰۹ میلیون ریال است که ۹۹ درصد از کل درآمد استانی است و از این حیث، به عنوان عمدهترین دستگاه اجرایی وصول کننده درآمد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی ادامه داد: سیاستها در گذشته بر انتقال دفاتر شرکتهای بزرگ صنعتی و تولیدی استان مرکزی به داخل استان بود که شاید خیلی امکان پذیر نبود، اما حداقل انتظار، انتقال حسابهای مالی و بیمهای است که امید است مورد توجه ویژه قرار گیرد.
عسکری تاکید کرد: استان مرکزی بدون فشار و مانعیت برای فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی، قابلیت درآمدی بیشتری دارد.
وی گفت: استان مرکزی در راستای افزایش درآمدهای استانی به دنبال شناسایی ظرفیتهای خالی و مغفول مانده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی، در بخش دیگری از سخنانش گفت: بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۱ شورای برنامهریزی استان مرکزی، مقرر شده بود، معادن این استان از سهم یک درصدی خود، علی الحساب نیم درصد، پرداخت کنند که این امر هنوز محقق نشده است.
عسکری اظهار کرد: عمل نکردن به مصوبات شورای برنامهریزی ترک فعل است و معادن باید سهم خود را پرداخت کنند و بدانند بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، پرداخت این سهم الزام و یک تکلیف قانونی است.
وی یادآور شد: در برنامه ششم توسعه یک ظرفیت قانونی وجود دارد که جزو پنج بند الف ماده ۴۳ است و معدنداران باید تا یک درصد از فروش حاصل از معادن را برای جبران خسارتها و آسیبهای عمومی منطقه درگیر، حوزه معادن و تامین زیرساختها پرداخت کنند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.