یاسوج-ایرنا- استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۸۵ مدرسه سنگی ناایمن در این استان سلامتی دانش آموزان این خطه را تهدید می کند که نیازمندت همت و حمایت نیک اندشان و دولت برای ساماندهی و ایمن سازی فضاهای آموزشی هستیم.

به گزارش ایرنا، سید علی احمدزاده، روز پنجشنبه در بیست و پنجمین جشنواره خیرین مدرسه ساز در دانشگاه یاسوج با اشاره به موقعیت جغرافیایی و کوهستانی بودن استان و بالا بودن میانگین بارش ها در این استان، اظهار کرد: فراوانی مدارس ناایمن، قدیمی و سنگی در این خطه برای سلامتی دانش خطرآفرین است.

احمدزاده پیشرفت و تحولات فضای آموزشی استان را نسبت به گذشته مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: با همه تلاش ها هنوز مدارس کانکسی و فضاهای آموزشی محروم از امکانات وجود دارد.

وی با اشاره به جمع آوری مدارس کانکسی گفت: در این دولت مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر برچیده شد اما هنوز مدارس کانکسی کمتر از ۱۰ نفر در این استان وجود دارد که نیازمند عزم جدی و همکاری خیران و مشارکت مردم است.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به کمک های خیران و توجه دولت به کیفیت بخشی فضای آموزشی استان، افزود: خیران مدرسه ساز در ۲ سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و دولت هم ۸۰۰ میلیارد تومان در این بخش هزینه و کمک کردند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در حاشیه این جشنواره گفت:برخی از مناطق حاشیه شهرها دارای تراکم جمعیتی و دانش آموزی با امکانات نامناسب است که جا دارد خیران مدرسه ساز به مکان مدرسه به خصوص حاشیه شهرها توجه بیشتری داشته باشند.

بیست و پنجمین جشنواره خیرین مدرسه ساز با حضور بیش از ۱۰۰ خیر مدرسه ساز کشوری و استانی امروز پنجشنبه در دانشگاه یاسوج برگزار شد.

همزمان با حضور خیران مدرسه ساز در استان، روز گذشته مدرسه شهید مطهری و خوابگاه شبانه‌روزی خیرساز سی‌سخت مرکز شهرستان دنا بهره‌برداری شد و این دبیرستان با مشارکت ۴ نفر از خانواده های سانحه هوایی پرواز یاسوج- تهران(سال ۱۳۹۷)، تکمیل و امروز به بهره برداری رسید که برای اجرای آن ۲۴۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

بهره برداری از مدرسه ۹ کلاسه ویژه معلولان جسمی و حرکتی

قبل از آغاز جشنواره، مدرسه ۹ کلاسه ویژه معلولان جسمی و حرکتی بهره برداری شد که با همت خانم ساغریچی خیرساز با زیربنای یک هزار و ۱۱۱ متر مربع و با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال در یاسوج ساخته شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان هم در حاشیه این مراسم گفت: کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۷ فضای آموزشی جدید نیاز دارد و ۳۳۵ مدرسه بالای ۳۰ سال قدمت در استان نیاز به تخریب و بازسازی دارند.

حسنعلی عزت خواه افزود: ۲۷۰ مدارس سیستم گرمایشی استاندارد ندارند و ۷۱۷ مدرسه بدون حیاط و دیوار کشی در نقاط مختلف استان وجود دارد.

کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت، هشت شهرستان و۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانش آموز و بزرگسال و در سه هزار و ۱۸ باب آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کنند.