گنبدکاووس- ایرنا- سرپرست مدیریت زراعت سازمان جهادکشاورزی گلستان از تامین ۳۹ هزار تُن انواع بذر گندم آبی و دیم برای زراعت پاییزه در این استان شمالی خبر داد و گفت: تاکنون ۶۰ درصد این بذرها بین کشاورزان توزیع شده است.

محمد ناظری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از مرکز فرآوری و توزیع بذر گندم تعاون روستایی گنبدکاووس به خبرنگار ایرنا، بیان کرد: جهاد کشاورزی گلستان برای سال زراعی جاری برای تامین نهاده‌های مورد نیاز زراعت پاییزه از جمله بذر گندم دیده و مشکلی در این خصوص ندارد.

وی بابیان اینکه وزارت جهادکشاورزی هر ساله ۳۰ تا ۴۰ درصد بذر مورد نیاز استان‌ها را از شرکت‌های تولید کننده و دارای مجوز به صورت رسمی تامین می‌کند، افزود: استان گلستان ۱۵ شرکت تولید و فرآوری بذر دارد.

ناظری اضافه کرد: عملیات فرآوری و بوجاری ۳۹ هزار تُن بذر گندم شامل ۱۸ رقم گندم آبی و دیم در گلستان از ۱۵ مهرماه امسال توسط شرکت‌های مرتبط آغاز شده و تاکنون ۶۰ درصد بذرها در اختیار کشاورزان متقاضی توزیع شده است.

وی با کافی دانستن این مقدار بذر تهیه شده برای زراعت گندم در گلستان ادامه داد: در چند سال گذشته به سبب خشکسالی ۱۵ هزار تُن بذر مورد نیاز کشاورزان این استان جذب نشد.

سرپرست مدیریت زراعت سازمان جهادکشاورزی گلستان سطح ابلاغی کشت گندم این استان را در سال زراعی جاری ۳۶۷ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: تاکنون حدود ۴۰ هزار هکتار آن کشت شده و پیش بینی می‌شود سهمیه کشت ابلاغی به صورت کامل محقق شود.

ناظری، سهمیه ابلاغی کشت جو در گلستان را نیز ۷۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: این استان ظرفیت خوبی برای ارتقای سطح کشت این محصول دارد و بذر مورد نیاز آن نیز به اندازه کافی موجود است.

انعقاد ۹۵ هزار هکتار کشت گندم در گنبدکاووس

مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس هم در حاشیه این بازدید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از انعقاد ۹۵ هزار هکتار کشت گندم برای سال زراعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ در این شهرستان خبر داد و گفت: برای کاشت این سطح گندم هفت هزار و ۲۷۰ تُن بذر تامین شده است.

عبدالملک آرخی افزود: از مجموع بذر تهیه شده، چهار هزار و ۵۰۰ تُن آن بذر گندم آبی و بقیه بذر گندم دیم است که تاکنون و به ترتیب ۲۴ و ۸۴ درصد آن بین کشاورزان متقاضی توزیع شد.

وی اضافه کرد: باتوجه به شرایط اقلیمی گنبدکاووس بخشی از سهمیه بذر گندم آبی این شهرستان به شهرستان‌های همجوار منتقل و بجای آن بذر دیم تحویل گرفته می‌شود.

آرخی با بیان اینکه امسال مشکلی در تامین بذر مورد نیاز کشت پاییزه در سال زراعی پیش رو نداریم، ادامه داد: تاکنون هشت هزار و ۷۰۰ هکتار گندم در گنبدکاووس کشت شده که هزار و ۱۸۰ هکتار آن به سطح سبز رسیده است.

استان گلستان در تولید گندم از جایگاه ویژه در کشور برخوردار است به طوری که براساس داده‌های جهادکشاورزی این استان، سالانه ۱۱ درصد از تولید این محصول در کشور از سوی بهره‌برداران گلستان انجام می‌شود.

استان گلستان با ۶۶۲ هزار هکتار زمین زراعی مستعد، یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات راهبردی در کشور به شمار می‌رود.