به گزارش ایرنا، ولکر ترک کمیسر حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی گفت: «ادعاهای بسیار جدی در مورد نقض های متعدد و گسترده حقوق بین الملل بشردوستانه وجود دارد. هر کسی که مرتکب این اقدامات شده است باید تحقیقات دقیق و پاسخگویی کامل در مورد آن انجام شود.»
ترک این اظهارات را پس از سفر هفته گذشته به خاورمیانه بیان کرد .وی در خاورمیانه هشدار داده بود که هر دو طرف در این درگیری مرگبار مرتکب جنایات جنگی شده بودند.
وی در یک نشست مطبوعاتی گفت: « تحقیقات بینالمللی مورد نیاز برای گزارش های این جنگ مورد نیاز است.»
او به خبرنگاران گفت که دسترسی دفتر حقوق بشر سازمان ملل به سرزمینهای فلسطینی "برای تضمین نظارت و مستندسازی کامل و مستقل و هماهنگ کردن کار حفاظتی" حیاتی است.
ترک ادامه داد که از اسرائیل خواسته است که به وی اجازه دهد هم به اسرائیل و هم به سرزمین های اشغالی فلسطین دسترسی داشته باشد. اما مقامات اسرائیلی هنوز به این درخواست پاسخی نداده اند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین گفت که بیماری و گرسنگی گسترده در غزه حتمی است و هشدار داد که با کاهش دسترسی به سوخت و سایر منابع در غزه، "شیوع گسترده بیماری های عفونی و گرسنگی اجتناب ناپذیر است.
وی تصریح کرد: پایان کامل ذخایر سوخت "در سراسر غزه فاجعه بار خواهد بود و منجر به فروپاشی کامل خدمات آب رسانی، فاضلاب و خدمات مهم سلامتی و توقف کمک های بشردوستانه محدود خواهد شد.
یونیسف روز سهشنبه اعلام کرد که گزارشهایی مبنی بر افزایش سطح کمآبی در بدن و بیش از ۳۰ هزار مورد بیماری گوارشی در غزه دریافت کرده است.
کمیسر حقوق بشر سازمان ملل همچنین از تشدید خشونت و تبعیض شدید علیه فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی از جمله قدس شرقی انتقاد کرد.
ترک گفت که درخواست های دفترش برای کاهش تنش، به ویژه در غزه، نادیده گرفته شده است.
او گفت: " احترام به ارزش های انسانی از بین رفته است. کشتن بسیاری از غیرنظامیان را نمی توان به عنوان خسارت جانبی درنظر گرفت. تنها برنده چنین جنگی افراط گرایی بیشتر است."
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات غافلگیر کنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروههای مقاومت به ویژه گروه حماس، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
حمایت امنیتی و نظامی غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا از اسرائیل به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی به این رژیم برای کشتار کودکان و زنان فلسطینی داده بود که حالا پس از ۴۰ روز و تصویب قطعنامه وقفه بشردوستانه شورای امنیت سازمان ملل، انتظار می رود، این درگیری ها حداقل بصورت موقت متوقف و امداد رسانی به مردم مظلوم غزه تسریع شود.