به گزارش ایرنا، رضا مهرانی روز شنبه با اعلام این خبر به رسانهها افزود: سیستم کنترل واحدهای نیروگاه بخار بندرعباس با قدمت بیش از ۴۰ سال دارای تکنولوژی قدیمی بوده و بخشهایی از این سیستم نیز به طور خودکار عمل نکرده و به صورت دستی توسط بهرهبردار کنترل میشود؛ همچنین برخی از اوقات فرسودگی سیستم کنترل سبب خروج ناخواسته واحدهای بخاری میشود که نیاز به تعویض دارد.
وی با اشاره به خاص بودن تکنولوژی و دانش طراحی این سیستمها تصریح کرد: در گذشته در این زمینه با شرکتهای خارجی سازنده نیروگاههای بخاری رایزنیهای متعددی صورت میگرفت تا سیستم کنترل واحدهای نیروگاه بندرعباس به روزرسانی شود، اما به علت محدودیتهای موجود این مساله تا پیش از این به نتیجه نرسیده بود.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق هرمزگان اظهار کرد: با حمایت های شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور تصمیم بر این شد که با استفاده از ظرفیت مهندسی داخل کشور اقدام به تعویض و به روزرسانی بخشهای مختلف سیستم کنترل واحدهای بخاری گردد.
مهرانی یادآورشد: در این راستا سیستم کنترل (BMS) یا سیستم مدیریت مشعلهای بویلرهای نیروگاه بندرعباس با ۳۶ مشعل سوخت در هر واحد، به عنوان یکی از گلوگاههای پایایی تولید نیروگاه که از پیچیدگی بالایی نیز برخوردار است انتخاب شد تا به صورت پروژه ساخت بار اول و بر اساس تکنولوژی نوین، توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی طراحی، ساخته و تعویض گردد.
وی ادامه داد: سیستم یاد شده که کنترل و حفاظت بویلر را در زمانهای راهاندازی، بارگیری، تولید و تغییر بار بر عهده دارد، به یاری خداوند متعال در واحد یک بخاری و در زمان تعمیرات اساسی سال جاری این واحد تعویض خواهد شد و این پروژه راه را برای به روزرسانی دیگر بخشهای سیستم کنترل این واحد و همچنین سیستم کنترل دیگر واحدهای نیروگاه هموار خواهد نمود.
بروز رسانی واحدهای نیروگاه بخار بندرعباس در قالب تفاهمنامهای که روز گذشته در مراسم پایانی بیست و سومین نمایشگاه بین امللی صنعت برق ایران و جشنواره فن بازار صنعت برق، بین شرکتهای صنعت برق و مراکز علمی و پژوهشی برای همکاری در ساخت محصولات فنآورانه به امضا رسید، انجام میشود.