وارد سالن اجتماعات بیمارستان شهید رهنمون شدم، سالنی زبیا که بعلت روز پرستار و میلاد حضرت زینب، تزئین شده بود و پرستاران زن و مرد به اتفاق خانواده های خود در آن جمع شده بودند؛ هر چند برخیها هم بعلت ناخرسندی از کمتوجهی به مطالباتشان نیامده بودند!
در این مراسم که بیش از ۲ ساعت به طول انجامید مسوولان حوزه پرستاری استان سخنرانی کردند، نمایش طنز به روی صحنه رفت، مسابقه با جایزه ترتیب دادند و از مهمانان به طور شایسته پذیرایی شد اما من در گوشه و کنار سالن به دنبال سوژه خود بودم: گفت گو با پرستاران.
سر صحبت را با یکی از آنها باز کردم و او خیلی خوشحال شد که یک خبرنگار و اهل رسانه در جمع آنهاست؛ به سرعت خبر حضور یک خبرنگار در سالن پیچید و شماری از آنها به دور من حلقه زدند و جشن را فراموش کردند!
مطالبات بر زمین مانده پرستاران
این پرستار که به گفته خودش ۱۷ سال سابقه دارد مدعی شد: تعرفه پرستاری از سال ۸۷ تاکنون مطرح است اما هنوز پرداخت نشده است و آن چه هم به نام تعرفه پرداخت شده در حقیقت تعرفه نبوده است.
۱۰ سال قبل، کارانه، ماهانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان بود که هنوز تغییری نکرده استاین پرستار که مثل بقیه آنها حاضر به معرفی خود نشد، ادامه داد: کارانهها حذف شده و پرداختی های دیگر هم رضایت بخش نیست.
وی اضافه کرد: برخی از پرستاران بعلت حقوق ناکافی به شغل های دوم مثل مسافرکشی روی آورده اند و برخی هم کلا عطای پرستاری را به لقایش بخشیده و وارد شغل های دیگر شده اند.
وی یادآور شد: پرستاری در حال حاضر به صرفه نیست و نمی تواند جوابگوی خواسته های یک خانواده چند نفری باشد.
پرستار دیگری هم که در چند بیمارستان مشغول به کار است گفت: چند سالی است که پرستاران در تلاطم افزایش معیشت خود هستند.
وی با بیان اینکه تعرفه گذاری های این حوزه به صورت ناقص اجرا شده است، تصریح کرد: ۱۰ سال قبل، کارانه ماهانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان بود که هنوز تغییری نکرده است.
وی از پرداخت نشدن اضافه کار پرستاران در هشت ماه گذشته خبر داد و اضافه کرد: حقوق یک پرستار از ۹ تا ۱۰ میلیون تومان در نوسان است و برخی پرستاران با بیش از ۲۵ سال سابقه، زیر ۱۵ میلیون تومان دریافتی دارند.
این پرستار گفت: پرستاران، مشکلات خود را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم گفتهاند اما تاکنون بی نتیجه بوده است؛ پرستاران خواهان فوق العاده خاص با ضریب سه هستند که چند بار طرح آن به مجلس ارائه شده اما تصویب نشده است.
وی ادامه داد: پرستاران با این پرداختی ها واقعا مشکل معیشتی دارند و نمی دانند باید چکنند.
پرستار دیگری هم از حذف کارانه این قشر انتقاد کرد و گفت: توزیع صحیح تعرفه گذاری و اجرای فوق العاده خاص پرستاران، اصلی ترین مطالبه ماست.
وی اضافه کرد: در آستانه روز پرستار، تعرفه گذاری خدمات پرستاری همچنان در هالهای از ابهام و غیر اجرایی است و هر چند سالانه مبالغی با همین عنوان واریز می شود اما کفاف نمی دهد.
مطالبات پرستاران، بجا و بحق است
نائب رییس هیئت مدیره نظام پرستاری استان یزد، خواسته های پرستاران را به جا و به حق دانست و گفت: قانون تعرفه گذاری پرستاری از جمله این درخواستهاست که بعلت عدم آمادگی زیرساختها همچنان بلاتکلیف است.
"علی اکبر جراحی" افزود: امید است اعتبارات این بخش در سالجاری لحاظ شود و کام پرستاران ما شیرین گردد؛ آنها مایلند مطابق کاری که انجام میدهند دریافتی داشته باشند و این توقعی بجا هست.
وی ادامه داد: پرستاران ما همیشه مشکل دارند ضمن آنکه کمبود نیروی انسانی و تخت بیمارستانی، مشکلات را مضاعف کرده است.
پرستاری در حال حاضر به صرفه نیست و نمی تواند جوابگوی خواسته های یک خانواده چند نفری باشدجراحی، استاندارد پرستار به تخت در استان یزد را یک و یکدهم اعلام کرد که باید به یک و هشت دهم برسد.
وی اضافه کرد: اضاف کاری پرستاران ناچیز است؛ میانگین این بخش بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان برای هر ساعت است در حالیکه این شغل، شغلی سخت و زیانآور است.
جراحی تصریح کرد: پرداختی های غیرمستمر این عزیزان در استان تا ماه تیرماه و کارانه آنها هم تا فروردین ماه امسال پرداخت شده و چندین ماه وقفه دارد که از مسوولان دانشگاه و حوزه بهداشت و درمان درخواست رسیدگی داریم.
به گفته وی ۴۵۰۰ کادر پرستاری در بخش های مختلف مراکز درمانی استان یزد فعالیت دارند.