به گزارش ایرنا، نبودن برخی زیرساخت ها از جمله تکمیل نشدن ساختمان ستادی این جمعیت ، کمبود فضای فیزیکی برای بخش درمان، کمبود پایگاه های جاده ای به ویژه در برخی نقاط حادثه خیز چالش هایی را برای خدمات رسانی بهتر این جمعیت در مواقع بروز بحران ایجاد کرده بود که با حمایت دولت سیزدهم و با تزریق اعتبارات لازم و همچنین گام های بلند و امیدبخشی برای رفع این مشکلات زیرساختی و ضروری برداشته شده است.
نبودن داروخانه هلال احمر یکی دیگر از مواردی است که باعث شده بیماران صعب العلاج برای تامین نسخه های درمانی خود رنج سفر و هزینه های آن را به جان بخرند اما دولت با اخذ مجوز آن در دولت سیزدهم گامی استوار به سوی خدمت رسانی بهتر به بیماران صعب العلاج برداشته است.
از سرگیری احداث ساختمان ستادی هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد، راه اندازی چند پایگاه امداد و نجات جاده ای، اخذ مجوز چند زیرساخت دیگر از دیگر تلاش های دولت برای خدمات رسانی در بخش های امداد و نجات و حوزه درمان است.
اخذ مجوز داروخانه
مصوبه سفر رییس جمهور منجر به اعطای مجوز فعالیت به داروخانه هلال احمر در کهگیلویه و بویراحمد شد و این امر مشکل تامین داروهای کمیاب و تک نسخه ای را برای بیماران نیازمند مرتفع می کند.
بیماران صعب العلاج ساکن استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به اینکه برخی داروها تنها در داروخانه های هلال احمر عرضه می شود ناچارند رنج سفر را بر خود هموار کرده و برای تهیه داروهای مورد نیاز خود به استان فارس سفر کنند.
سال هاست که داروخانه هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد در شهر یاسوج مجوز نداشت و به صورت پاره وقت فعالیت می کرد تا اینکه این واحد به علت نداشتن مجوز فعالیت تعطیل شد و بیماران صعب العلاج یا خانواده آنان برای تامین داروهای مورد نیاز خود آواره شهرهای مجاور می شدند.
مسوولان جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد که تلاش های گسترده ای برای اخذ مجوز این واحد خدماتی انجام داده بودند این موضوع مهم را در سفر رییس جمهور به استان مطرح کردند و اعطای مجوز به استان در مصوبه ای تصویب شد.
در حالی که کمتر از چهار ماه از سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان می گذرد این مصوبه گره گشا شده است و باعث رضایت بیماران صعب العلاج در استان شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت:مجوز فعالیت داروخانه هلال احمر استان پس از ابلاغ مصوبه سفر رییس جمهور پاییز امسال صادر شده است.
کاظم فلاحی دوست افزود: ۸۰ متر مربع به فضای قبلی داروخانه هلال احمر در شهر یاسوج اضافه شده و امید می رود این طرح ظرفیت ۲ ماه آینده بهره برداری شود.
وی بیان کرد:تمام داروخانه های خاص و تک نسخه ای از سوی داروخانه هلال احمر عرضه می شود.
فلاحی دوست تصریح کرد:روزانه چهار نفر برای تامین داروهای کمیاب به هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد مراجعه می کنند. در داروخانه هلال احمر انواع داروها با تعرفه دولتی عرضه می شود.
اختصاص اعتبار به ساختمان ستادی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت:۲۵۰ میلیارد ریال به تکمیل ساختمان ستادی هلال احمر استان اختصاص یافته است.
کاظم فلاحی دوست با اشاره به اینکه احداث این زیرساخت سالها راکد بوده افزود: ۶۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان ستادی هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد تصویب شده که نقدینگی آن تامین شده است.
وی بیان کرد:نیمه کاره ماندن ساختمان ستادی هلال احمر استان منجر به استقرار اداره در کلینیک درمانی این نهاد حمایتی شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:عملیات اجرایی این طرح در سال ۱۳۹۳ آغاز شد و این ساختمان هم اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی بیان کرد:سازه مذکور به منظور استقرار نیروهای امور اداری و استقرار تیم های امدادی کهگیلویه و بویراحمد احداث می شود.
فلاح دوست تاکید کرد: با تکمیل این طرح که قرار است ظرف ۱۸ ماه آینده محقق شود ساختمان کنونی به کلینیک درمانی اختصاص می یابد.
تجهیز و تعمیر پایگاه های امداد و نجات
وی عنوان کرد:همچنین در دولت سیزدهم پایگاه های امداد و نجات جاده ای مناطقی مانند فیلگاه دهدشت،لیشتر،شلالدون و سرگچینه با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال تعمیر،بازسازی و به امکانات رفاهی مانند موکت تجهیز شده است.
فلاحی دوست با اشاره به اینکه فراهم کردن بستر آسایش نجاتگران مستقر در پایگاه های امداد و نجات ضرورتی برای امدادرسانی بهتر است عنوان کرد:تجهیز و تعمیر این پایگاه های امدادی این مراکز به منظور رفاه آنان صورت گرفته است.
فلاحی دوست ابراز کرد: همچنین با اخذ مجوز و راه اندازی پایگاه های جاده ای در نقاط محروم و دور دست استان از جمله بی بی حکیمه،راک،پاتاوه به دهدشت در دولت سیزدهم شمار این زیرساخت ها به ۱۴ مورد رسید.
وی عنوان کرد: این پایگاه ها در ۲۳ آذرماه تا ۱۵ اسفند و اواخرخردادماه تا اوایل مهر هر سال در قالب طرح های زمستانه و تابستانه فعالیت می کند.
اخذ مجوز راه اندازی شعب هلال احمر
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اخذ مجوز برای ۲ شعبه هلال احمر شهرستان لنده و مارگون و همچنین دفتر نمایندگی دیشموک از دیگر اقدام های دولت سیزدهم در حوزه توسعه زیرساخت های امدادو نجات هلال احمر استان است.
کهگیلویه و بویراحمد ۶ هزار و ۱۳۹ کیلومتر جاده اصلی، فرعی و چهارخطه دارد که از این میزان پنج هزار و ۴۲۰کیلومتر آن فرعی و روستایی است.
این استان با بیش از ۱۶ کیلومتر مربع ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.