یزد -ایرنا- حدود ۳۰۰ پرستار مراکز درمانی دولتی یزد روز شنبه با حضور در مقابل استانداری این استان، رسیدگی به مطالبات خود و از جمله اصلاح تعرفه‌های پرستاری و افزایش کارانه و دستمزد خود را خواستار شدند.

به گزارش ایرنا آنها اعلام کردند خواسته های آنها سالهاست بر روی زمین مانده و لازم است مسوولان کشوری مطالبات این قشر را در دستور کار خود قرار دهند.

یکی از پرستاران یزدی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: پاداش های مناسبتی که در طول سال و در دیگر استان ها به پرستاران پرداخت می شو، در یزد اعمال نشده و تاکنون کمتر در این زمینه پرداختی صورت گرفته است.

به گفته وی همچنین در زمینه کارانه، این ردیف از سال ۱۴۰۲ حذف شده و در خصوص درآمدهایی که درصدی از آن به پرسنل پرداخت می شده، اکنون تنها کادر اداری و حتی بخش خدمات را شامل می شود و پرداخت کارانه به پرستاران صورت نمی گیرد.

یکی از پرستاران بیمارستان دولتی شهرستان میبد نیز به ایرنا گفت: فوق العاده خاص که اضافه کار و سختی کار را شامل می شود، به پرستاران پرداخت نمی شود و حتی در زمینه مالیات نیز درصدی از حقوق پرستاران کسر می شود و به رغم کمبود پرستاران در بیمارستان های دولتی، هیچ گونه ردیفی برای سختی کار و پاداش جود ندارد و لذا از مسئولان درخواست داریم این روند اصلاح شود.

"سیدکاظم رضوی"، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در حاشیه حضور پرستاران در مقابل استانداری یزد در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: همه پرداختی ها به پرستاران عزیز در مراکز دولتی، بر اساس دستورالعمل کشوری است و ما هیچ گونه دخل و تصرفی در آن نداریم.

وی ادامه داد: البته پیگیری های لازم در رابطه با پرداخت پاداش و افزایش حقوق صورت می گیرد اما همه این تصمیمات به صورت کشوری و یکسان برای استان ها اعمال می شود و در اختیار استان یزد نیست.

رئیس نظام پرستاری استان یزد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برخی از مطالبات همکاران ما به حق است و با توجه به فرمایشات و دستورات رهبر انقلاب که خواستار اصلاح تعرفه های پرستاری شدند، این اقدام در دو سال گذشته پیگیری شده و باید تعرفه ها اصلاح شود که در حال پیگیری است.

محمدعلی مهیجی افزود: نامه نگاری های لازم از طرف نظام پرستاری استان یزد و همچنین دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته و باید مصوبه آن تصویب شود تا نسبت به پیگیری مراحل قانونی اقدام گردد و در مجلس شورای اسلامی این مسئله در حال پیگیری است و هنوز مراحل اداری آن انجام نشده است.

وی اظهار داشت: دغدغه های پرستاران استان یزد با توجه به کمبودی که در این حرفه وجود دارد، به حق است و ما نیز پیگیری های لازم را خواهیم داشت اما بسیاری از موارد فقط مربوط به یزد نیست و همه کشور درگیر آن هستند و نیاز به تصمیم گیری در مرکز دارد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان یزد نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: توسط شورای عالی بیمه وزارت بهداشت اصلاح تعرفه های پرستاری صورت گرفت و پرداخت آن ابلاغ شد و از تاریخ پنجم تیرماه ۱۴۰۱ این قانون اجرا گردید.

حامد هاتفی ادامه داد: در مرحله اول، سه ماهه تابستان سال گذشته با تعرفه جدید به پرستاران پرداخت شد و هم اکنون نیز از تاریخ اول مهرماه ۱۴۰۱ تا پایان فرودین ۱۴۰۲ همه مبالغ بدهی تعرفه های پرستاری بدون کسورات پرداخت شده است.

وی اظهار داشت: بقیه مطالبات پرستاران نیز در حال پیگیری است و تعرفه های پرستاری مراکز درمانی استان یزد طبق قانون جدید در همه کشور یکسان بوده و پرداخت شده و مابقی نیز پرداخت می شود.

حضور پرستاران پس از ساعاتی پایان یافت و نمایندگان آنها از طرف بقیه این قشر با حضور در استانداری، مطالبات خود را به مسوولان استان اعلام کردند.

استان یزد ۴۵۰۰ پرستار دارد.