تهران-ایرنا-نخستین مرحله از سومین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان با حضور ۴۳ گروه در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، نخستین مرحله از سومین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان با حضور ۴۳ گروه شش نفره در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در این رقابت یک روزه هر گروه ۲ مصوبه فرضی دریافت کرد تا در مدت زمان تعیین شده بر اساس قانون اساسی و آیین‌نامه داخلی شورای نگهبان به بررسی مصوبات بپردازد و نظرات خود را در خصوص میزان انطباق مصوبات با اصول قانون اساسی بیان کند که در نهایت نتایج، استدلال‌ها و فرآیندهای بررسی ‌توسط داوران مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

اعضای ‌این گروه‌ها دانشجویان پسر و دختر از دانشگاه‌های مختلف کشور همچون دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی، امام صادق (ع)، علوم قضایی و خدمات اداری، شهید مطهری، شاهد، شیراز و واحدهای مختلف دانشگاه‌های آزاد و پیام‌نور بودند.

داوران نیز اساتید برتر رشته‌های حقوق در دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، سمنان، باقرالعلوم (ع)، علوم قضایی و خدمات اداری و کارشناسان پژوهشکده شورای نگهبان بودند.

گروه‌هایی که حدنصاب و امتیاز را لازم را دریافت کنند، می‌توانند در مرحله سوم این رویداد که روز پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۴۰۲ با موضوع «بررسی صلاحیت‌ها در انتخابات» برگزار خواهد شد، حضور یابند.

مرحله نخست سومین دوره رقابت شبیه‌سازی علمی شورای نگهبان که توسط پژوهشکده این نهاد برگزار شد، ۲ میهمان ویژه نیز داشت که آن‌ میهمان‌ها علی بهادری جهرمی و هادی طحان‌نظیف سخنگوهای دو نهاد مهم یعنی دولت و شورای نگهبان بودند که جداگانه در جمع شرکت‌کنندگان، داوران و مجریان حضور پیدا کردند.

سخنگوی دولت این رویداد را اتفاقی مهم و موثر در راستای فهم دقیق جایگاه شورای نگهبان دانست. سخنگوی شورای نگهبان نیز گفت: رویداد شبیه‌سازی باعث می‌شود تا دانشجویان در کنار آموزش‌های دانشگاهی با موضوعات عینی و ملموس مواجه شوند و ضمن علم‌اندوزی، تجربه هم کسب کنند.

آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی هم در سخنانی از پژوهشکده شورای نگهبان قدردانی کرد که فرصتی فراهم آورده تا جوانان و دانشجویان در کنار دریافت آموزش‌های دانشگاهی، به کسب مهارت بپردازند.

گفتنی است؛ آیین افتتاح این رویداد علمی با موضوع «صلاحیت‌های شورای نگهبان در نظارت بر مصوبات و انتخابات» روز پنج‌شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۲ در پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد.

فلسفه برگزاری این رویداد به ‌عنوان یکی از قالب‌های نوین آموزشی، آشناسازی دانشجویان با وظایف و نحوه عملکرد حقوقدانان شورای نگهبان اعلام شده است.