دکتر فرشید وفا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بنابراین مصرف بیشتر غذاهای حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین C و ویتامین E مانند میوه هاو سبزی های تازه، مرکبات، انار، روغنهای خوراکی، ماهی، گوجهفرنگی، کلم بروکلی، فلفل سبز، هویج، گوشت قرمز، سیر، فندق و بادام میتواند به حفاظت از بدن در برابر عوارض ناشی از آلودگی هوا کمک کنند.
وی ادامه داد: کیفیت پایین هوا میتواند چشمها، بینی و گلو را تحریک کند، باعث تنگی نفس، تشدید آسم و سایر بیماریهای تنفسی شود و بر سیستم قلبی عروقی تأثیر بگذارد.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شرایط آلودگی هوا برای افرادی که ضرورتی برای خروج از منزل ندارند ماندن در خانه بهترین راهکار برای جلوگیری از عوارض مخرب آلودگی هواست و در این شرایط لازم است در و پنجرهها بسته شود و در صورت داشتن تهویه مطبوع،در حالت باز چرخش قرار گیرد.
وفا افزود: از آنجا که آلودگی هوا سبب تحریک ناحیه فوقانی سیستم تنفسی و ایجاد سرفه نیز میشود بهتر است به طور مرتب آب نوشیده و از خشک شدن گلو جلوگیری شود و در صورت امکان رطوبت خانه با استفاده از دستگاههای بخور متناسب شود.
دکتر وفا افزود: استفاده از گل و گیاهان آپارتمانی و استفاده از دستگاههای تصفیه کننده هوا مجهز به فیلتر "هپا" میتواند در بهبود کیفیت هوای داخل خانه موثر باشد.
وی با تاکید بر پرهیز از ورزش کردن در کنار اتوبانها و خیابانهای شلوغ حتی در روزهای با هوای خوب ادامه داد: شاخص کیفیت هوا یا شاخص آلودگی هوا (شاخص AQI )که برای گزارش روزانه کیفیت هوا به کار میرود به طور ساده با رنگبندیهای خاص نشان میدهد که هوای اطراف چه قدر آلوده است و این حد از آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامتی داشته باشد.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آلودگی هوا سبب تشدید عوارض برخی بیماریها میشود بنا بر این در روزهایی که هوا در شرایط ناسالم است باید از احوال دوستان، همسایگان و خویشاوندان سالمند یا دارای بیماریهای قلبی و تنفسی آگاه شد.