تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ساز و کار دولت برای به کارگیری بازنشستگان و پرداخت ماهانه معادل ۱۰ درصد حقوق یا دستمزد این افراد تحت عنوان «مالیات اجتماعی» به حساب خزانه‌داری کل کشور بابت اشتغال جوانان مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه علنی روز یکشنبه (۲۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار گرفت و بند (ض) ماده (۲۹) لایحه ابتدا به تصویب نمایندگان مجلس نرسید تا پیشنهاد حذف آن توسط عبدالعلی رحیمی مظفری مردم سروستان در مجلس مطرح شود که با رای موافق نمایندگان از لایحه برنامه حذف شد.

طبق بند (ض) که بر اساس رای مجلس از لایحه برنامه هفتم توسعه حذف شد، چنانچه افراد بازخریدشده و بازنشستگان دستگاه‌های اجرائی و بازنشستگان مشمول قانون کار و قانون تأمین اجتماعی با رعایت قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان مصوب ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی در دستگاه‌های اجرائی یا کارگاه‌های موضوع جزء (۳) ماده (۲) قانون تأمین اجتماعی بکارگیری شوند، کارفرمایان مکلفند علاوه بر پرداخت حقوق یا دستمزد به افراد بکارگیری شده وفق قرارداد منعقدشده و ارسال اسامی آنان در فهرست حق بیمه ارسالی به سازمان تأمین اجتماعی، ماهانه معادل ۱۰ درصد حقوق یا دستمزد پرداخت شده را تحت عنوان «مالیات اجتماعی» به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز نمایند. منابع مذکور در قالب بودجه سنواتی بابت اشتغال جوانان و کمک به صندوق‌های بازنشستگی هزینه می‌شود. آئین نامه اجرائی این بند به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با بند (ض) اول می گویم که در دولت کاهش نیرو وجود داشته باشد و قابلیت جذب نیرو نداریم و ساختارهای اجرایی زیاد است. اما در این حکم می گوییم که برخی از بازنشستگان دوباره به سیستم اجرایی کشور بازگردند.

نماینده مردم سروستان در مجلس افزود: اینکه عده ای از بازنشستگان به این سیستم بازگردند، قطعا افرادی هستند که از شاخص‌های شایسته سالاری فاصله دارند و بر اساس پارتی بازی دوباره جذب دستگاه‌های اجرایی خواهند شد.

البرز حسینی در موافقت با بند (ض) ماده (۲۹) اظهار داشت: آقای رحیمی مظفری گفتند اگر به این حکم رای بدهیم فرصت کار برای جوانان ایجاد نمی شود. در حالی که سن بازنشستگی حدود ۵۴ تا ۵۶ سال است و بازنشسته در اوج پختگی کنار گذاشته می‌شود.

نماینده مردم خدابنده در مجلس افزود: این حکم هم سبب استفاده از تجربه بازنشستگان می شود و در عین حال به صندوق‌های بازنشستگی هم کمک خواهد شد.

داودمنظور به عنوان نماینده دولت در موافقت با بند (ض) اظهار داشت: این حکم کمک به زمینه سازی اشتغال جوانان است. چرا که برخی از آموزش و پرورشی‌ها با ۴۸ سال سن بازنشسته شده و وارد بخش‌های دولتی می‌شوند. به عبارتی برای اینکه فرصت بیشتری افراد بازنشسته و اشتغال جوانان و عدالت اجتماعی ایجاد کنیم، این حکم تعریف شده است.

محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق در مجلس در اخطاری طبق اصل (۳)و بند (۹) قانون اساسی گفت: این حکم رعایت عدالت نیست که فردی که با ۴۸ سال سن بازنشسته می‌شود دوباره مشغول به کار شود و جوانان بدون کار باید تماشاچی اشتغال دوباره این افراد بازنشسته شوند.

کریم حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس به عنوان نماینده کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در موافقت با بند (ض) عنوان کرد: طبق این حکم هم از تجربه بازنشستگان استفاده خواهد شد و هم سبب جذب جوانان می‌شود و حکم بسیار مناسبی در این حوزه است.