به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمیفرزاد روز یکشنبه در همایش تجلیل از کتابداران، پیشکسوتان و فعالان کتابخانههای استان همدان با حضور مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار شد اظهار کرد: عادت دادن مردم به کتابخوانی باید از سن پیش دبستانی آغاز شود تا به توسعه و پیشرفت جامعه منجر شود.
وی با بیان اینکه خداوند متعال به قلم و آنچه که مینویسد قسم میخورد گفت: برترین کتابها کتابهای آسمانی هستند و برترین آنها قرآن راهگشا برای مشکلات بشریت است.
رئیس انجمن کتابخانه های عمومی استان همدان افزود: اقدامات اثربخشی در حوزه ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان انجام شده است و ما به عنوان وظیفه دینی، ملی و سازمانی باید به کتاب توجه کنیم.
قاسمیفرزاد با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری کتابهای جدید را مطالعه میکنند و به نام تمامی ناشران و نویسندگان تسلط دارد اظهار کرد: ایشان در عرصه کتاب و کتابخوانی جزو کتابخوانان تراز اول کشور هستند و در نمایشگاههای کتاب حضور مستمر دارند.
وی، انقلاب اسلامی را یک انقلاب فرهنگی برشمرد و گفت: کتاب وسیلهای برای انتقال دیدگاهها و تجربیات و ماندگارترین اثر در حوزه تفکر و تعقل است.
عضویت ۸۰ هزار نفر در کتابخانههای عمومی همدان
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان نیز در این همایش گفت: هم اکنون بیش از ۸۰ هزار همدانی در گروههای سنی مختلف عضو کتابخانههای عمومی این استان هستند.
عاطفه زارعی اظهار کرد: این تعداد کتابخوان فعال در قالب ۷۰ کتابخانه عمومی شهری، ۴۶ باب کتابخانه عمومی روستایی و یک باب سیار شهری عضویت دارند.
وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون نیز بیش از ۵۰ هزار جلد کتاب به صورت امانت به اعضای کتابخانههای همدان تحویل داده شد.
زارعی با اشاره به دستاوردهای مهم در توسعه زیرساختهای کتابخانههای عمومی همدان، ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی توسعه زیرساختهای کتاب و کتابخوانی بوده به گونهای که تعداد کتابخانههای عمومی استان همدان از ۹ باب در سال ۱۳۵۷ به ۱۱۸ باب کتابخانه در سال جاری رسیده است.
وی اظهار کرد: شعار امسال هفته کتاب، عنوان آینده خواندنی است در نظر گرفته شده که بیانگر میراث فرهنگی به یادگار مانده از گذشتگان و سرمایهای برای آیندگان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با بیان اینکه تمدن فرهنگی ایران و به تبع آن همدان، یک تمدن چند هزار ساله است افزود: حضور مشاهیر و فرهیختگان در استان و آثار به جا مانده از آنها در قالب کتاب، شهرت بینالمللی به دنبال داشته است.
زارعی، ترویج فرهنگ کتابخوانی را در راستای ایجاد جامعه اندیشهمحور ضروری دانست و افزود: خواندن اجتماعی یعنی همه با هم بخوانیم و بدانیم که خواندن به گروه و طبقه خاص جامعه تعلق ندارد، از اقدامات اولویتدار است.
وی ادامه داد: طرح سراسری کتابت قرآن کریم با هدف تجلی و پیوند برنامههای موضوعی قرآن و عترت در کتابخانههای عمومی همزمان با سیویکمین دوره هفته کتاب برگزار شد.
پنج هزار مترمربع به زیربنای کتابخانههای عمومی همدان افزوده شد
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون پنج هزار و ۲۳ مترمربع به زیربنای کتابخانههای عمومی افزوده شده همچنین ۱۰ پروژه عمرانی در سطح استان به بهرهبرداری و ۲۶ پروژه در دست اجراست.
زارعی به کسب ۶ عنوان برتر ملی اشاره کرد و افزود: کتابخانه برتر استانی، مسئول و کتابدار برتر، کتابخوانان برتر، خیر برتر استانی، انجمنهای برتر استانی، نمایندگان برتر کشوری و نمایندگان برتر استانی در هفته کتاب تجیل شدند.
وی به کسب رتبه سوم در برگزاری انجمنهای کتابخانههای عمومی، دستگاه برتر برگزاری رزمایش جهادی ۲۰۲۰ در مناطق محروم و دستگاه برتر اوقات فراغت اشاره کرد و گفت: کسب رتبه اول و پنجم در حوزه جایزه ملی خدمات کتابخانههای عمومی در دومین همایش بین المللی کتابخانههای عمومی و کسب و کار کوچک شماری از رتبه برگزیده کتابخانههای عمومی استان همدان است.
این مقام مسوول افزود: یکی از شاخصهای ارزیابی هر کشوری، توسعه و پیشرفت فرهنگی آن در میزان مطالعه و کتابخوانی است که البته از یک مکان مورد اطمینان و موثق چون کتابخانههای عمومی نشات بگیرد که مراکز اجتماع محور در حوزههای مختلف علمی و فرهنگی هستند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان اظهار کرد: تمدن فرهنگی ایران به ویژه همدان، یک تمدن چند هزار ساله است که به خاطر شخصیتها و آثار به جا مانده از آنها در قالب کتاب، شهرت بین المللی دارد، بزرگانی که چون ستاره در آسمان جهان و بر بام الوند میدرخشند.
زارعی با بیان اینکه از قرنها پیش کتابخانههای غنی در همدان وجود داشته که بزرگان را به سمت و سوی خود جذب میکرده است گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی با توسعه کتابخانههای عمومی، بستری را فراهم کرده که همه مردم بتوانند به کتاب در همه سطوح شهر، روستا و حتی عشایر دسترسی داشته باشند.
زارعی با اشاره به اینکه در هفته کتاب بیش از هزار و ۳۰۰ برنامه فرهنگی در نظر گرفته شده است افزود: برای ایجاد رفتار صحیح و تغییر عادتهای اشتباه و تبدیل آن به رفتار فرهنگی به ویژه رفتار کتابخوانی که به آرامش روحی و روانی و کاهش آسیبهای اجتماعی منجر خواهد شد نیازمند یاری مردم و شهروندان هستیم تا خواندن را اجتماعی کنیم.
وی با اشاره به اینکه کتابخانههای عمومی متعلق به همه افراد جامعه با هر سطحی از سواد و فرهنگ است، اظهار کرد: پس از مدارس کتابخانههای عمومی بزرگترین شبکه فرهنگی کتاب و کتابخوانی است که به یادگیری مادام العمر کمک میکنند.
در پایان این همایش از خیران، کتابخانه ها و کتابداران برتر استان تجلیل شد.
هم اینک استان همدان دارای ۱۱۸ باب کتابخانه عمومی شامل ۷۱ باب شهری، ۴۶ باب روستایی و یک باب سیار شهری با یک میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه کتاب است که به بیش از ۸۰ هزار عضو خدمات ارائه میدهد که حدود ۳۰۰ کتابدار در این کتابخانه ها مشغول فعالیت هستند.