تهران- ایرنا- وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از تولید داروی بیماری آتروفی عضلانی نخاعی(SMA) توسط یک شرکت دانش بنیان خبر داد و گفت: این شربت تا پایان سال با تولید گسترده در اختیار بیماران قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، مرکز ارتباطات مردمی ظهر روز یکشنبه همزمان با میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار میزبان بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بود تا پاسخگوی سوالات و مطالبات کادر درمان باشد.

وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن میلاد باسعادت قهرمان‌ کربلا و تبریک به پرستاران گفت: قدردان زحمات جامعه پرستاری در کشور هستیم. در کشور بهترین پرستاران دنیا را داریم که در عرصه های مختلف شایستگی خود را نشان دهنده‌اند.

وی درخصوص مطالبه پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان عنوان‌ کرد: مرتب در این‌ زمینه نامه می‌نویسم و منتظر تامین اعتبار پرستاران از سوی سازمان برنامه بودجه هستیم، ۵۵۰ پرسنل داریم که همگی مطالبه دریافت فوق العاده خاص را دارند و دولت باید رقم بالایی (حدود ۷۰ همت) به این امر اختصاص دهد. وزارت بهداشت با این تخصیص موافقت دارد و پیگیری های لازم را انجام‌می دهیم.

عین اللهی درباره نظام تعرفه پرستاری خاطر نشان کرد: ۱۵ سال این قانون اجرا نشد و از سال گذشته با همت دولت سیزدهم اجرای آن اغاز شد. نحوه پرداخت این تعرفه عملکردی است و به همه یکسان تعلق نمیگیرد. هنوز این طرح تکمیل نشده و به صورت علی الحساب انجام‌می شود، پرداخت نباید از کارانه کمتر باشد. وسعت این خدمات‌گسترده است انشالله این از حالت علی الحساب به حالت عملکردی واقعی تبدیل شود.

وی همچنین درباره استخدام‌پرستاران ایثارگر گفت: استخدام براساس مجوز سازمان استخدام کشور است. حدود ۷۵ هزار از سازمان استخدامی مجوز خواسته ایم تا امروز ۲۵ هزار مجوز دریافت کرده ایم و آخر مهرماه آزمون این ۲۵ هزار نفر برگزار شد، در امتحان ۳۰ امتیاز به کسانی اختصاص یافت که در کرونا کار می‌کردند و اینها پذیرفته شده اند و در مرحله مصاحبه هستند. از این ۲۵ هزار نفر ۱۴ هزار نفر گروه پرستاری هستند.

ساخت داروی بیماری اس ام ای توسط یک شرکت دانش بنیان

وزیر بهداشت و درمان در پاسخ به یکی از بیماران اس ام ای که ضمن تقدیر از آیت الله رییسی برای تامین داروی بیماری اس‌ام‌ای خواستار شد تا این دارو در اولویت اول دولت قرار بگیرد، گفت: یکی‌از آرزوهای ما این است که برای بسیاری از بیماری ها خصوصا اس ام ای درمان خوب و قطعی پیدا شود. با نظر لطف آیت الله رئیسی قرار شد پروژه تحقیقاتی اثر بخشی دارو در نظر گرفته شود و پیرامون آن تصمیم‌گیری شود، این مدتی که بیماران اس ام‌ای از دارو استفاده کردند، علیرغم تجویز دارو ۲۳ نفر از ۲۳۰ نفر فوت کردند.

وی با اعلام این خبر که یک شرکت دانش بنیان موفق شده که داروی اس ام ای را تولید کند، بیان کرد: این شربت توسط یک شرکت دانش بنیان تولید شده است و تا پایان سال با  تولید گسترده در اختیار بیماران اس ام ای قرار میگیرد فاز اول مطالعاتی رو به پایان است و نتایج ان به دولت و شخص اول رئیس جمهور داده می شود فاز اول زیر ده سال و فاز دوم بالای ده سال است. با توجه به مطالعات وزارت بهداشت به دنبال درمان بیماران اس ام ای هستیم. تصمیم‌گیری برای درمان بیماران اس ام ای به عهده شورای تدابیر دارویی و کمیته علمی است و آنها هرچه تصمیم‌بگیرند ما اجرایی می کنیم.

داروهای گران بیماران دیابتی توسط بیمه سلامت تامین می شود

عین اللهی خبر خوشی دیگری هم برای بیماران دیابتی داشت، وی عنوان‌کرد: دیابت تقریبا تمام اعضای بدن را در بر می‌گیرد و درمان به موقع آن لازم است، در وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکی بسته حمایتی برای بیماران دیابتی در نظر گرفته ایم و حتی داروهای گران توسط بیمه سلامت تامین می شود، ‌حتی داروهای جدید تحت پوشش بیمه هستند.  

وی همچنین این وعده را داد که برای تامین‌پمپ‌انسولین برای بیماران دیابتی پیگیری های لازم را انجام خواهد داد.

توضیحات وزیر بهداشت درباره علل کمبود شیر خشک

عین اللهی گفت: میزان تولید شیر خشک در کشور به نسبت سال گذشته بیشتر بوده، اما به علت قاچاق و اختلاف شدید قیمت و مصارف نابه جای شیر خشک در برخی از صنایع و مصارف عمومی باعث شد که کمبود شیر خشک را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: از دو ماه پیش شیر خشک با کد ملی فرزند توزیع میشود و اخیرا هم در شورای تدابیر دارویی تصمیم‌گرفته شد که شیرخشک با تعرفه دولتی فقط برای کودکان زیر دو سال اختصاص یابد و مابقی به قیمت واقعی دریافت کنند و این طرح رسما از امروز اجرایی شده است.

به گفته وزیر بهداشت براساس این طرح ماهانه حدود ۱۰ جعبه شیرخشک به هر خانواده تعلق می‌گیرد.

عین‌اللهی با قدردانی از رئیس مرکز ارتباط مردمی برای برقراری ارتباط مستقیم با مردم گفت: در دولت مردمی با سفرهای استانی و میزهای خدمت فرصت پاسخگویی به مردم برای ما فراهم است اما این فرصت پاسخگویی در مرکز ارتباطات مردمی نیز برای ما به‌صورت ویژه فراهم شده است.

وی افزود: مطالبی که امروز مطرح شد نسبت به دفعه قبل خیلی کمتر بود. یکسری از مسائل مربوط به مسائل آموزشی بود و برخی از آنها درخواست نمره داشتند. وقتی که ما امتحان می‌گیریم برای این است که مطمئن شویم افرادی که فارغ‌التحصیل می‌شوند یا افرادی که درس می‌خوانند افرادی باشند که بتوانند در رشته خودشان متبحر باشند و کار مردم را انجام دهند و طعاً این امتحانات و آموزش می‌تواند برای مردم تضمین کیفیت کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: ما خوشبختانه بهترین فارغ التحصیلان منطقه را در علوم پزشکی داریم به طوری که سازمان آموزش جهانی اروپا ما را به عنوان معین برای سایر کشورها قرار داده است. اخیراً نیز لوحی در این زمینه به ما داده‌اند ما قطعاً روی نمرات و ارزشیابی می‌ایستیم. البته درصدی مردود می‌شوند اما اکثریت بالای ۹۰ درصد با آموزش‌هایی که انجام می‌شود قبول می‌شوند.

عین‌اللهی ادامه داد: در ارتباط با برخی از بیماری‌های خاص صحبت‌هایی مطرح شد ما هزینه اثربخشی‌ درمان بیماران را در نظر می‌گیریم و با توجه به اینکه ببینیم دارویی که می‌خواهیم بدهیم چقدر می‌تواند باعث درمان شود تصمیم گرفته می‌شود.

وی بیان کرد: امروز روز پرستار بود و ما از صبح در خدمت پرستاران بودیم. پرستاری نیز درباره مطالبات پرستاری صحبت کرد. بحث فوق‌العاده خاص مطرح شد که وزارتخانه موافقت خود را با فوق‌العاده خاص به سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است منتظر هستیم که جواب از سازمان داده شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بحثی دیگری نیز در ارتباط با اضافه کاری در یکی از استان‌ها مطرح شد که می‌گفتند اضافه کاری کمتری به آنها تعلق می‌گیرد که قرار شد موضوع بررسی شود. معمولا اضافه کاری قانونی دارد و بر اساس حقوق اضافه کاری داده می‌شود.

عین‌اللهی گفت: بحث استخدام پرستارانی که قبلاً در زمان کرونا خدمت کرده‌ بودند نیز مطرح شد. با توجه به اینکه پرستاران زحمت بیشتری می‌کشند ما گفتیم که در آزمون جدیدی که برگزار شد و ۲۵ هزار نفر شرکت کردند و ۱۴ هزار نفر از گروه پرستاری بودند ما برای کسانی که در کرونا کار کردند و مستند است و گواهی دارند ۳۰ امتیاز را قرار می‌دهیم و در نتیجه شانس قبولی آنها بالاتر می‌رود.

گزارش ایرنا، مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری، بر مبنای رسالت تعریف شده خود به منظور ایجاد پل ارتباطی میان مردم و اعضای کابینه دولت سیزدهم و در راستای تأکیدات مصرح رئیس‌جمهور مبنی بر ارتباط بی‌واسطه مردم با مسئولان، سلسه‌نشست‌های پاسخگویی تلفنی و برخط مقامات دولت سیزدهم به تماس‌های مردمی را ترتیب داده است. این نشست‌ها که از آذرماه سال گذشته آغاز شده، تاکنون میزبان اکثریت وزرای کابینه سیزدهم در دور اول و دوم برگزاری خود بوده است. آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور هم ۳۰ بهمن‌ماه سال گذشته در این مرکز حاضر و پاسخگوی تماس‌های مردمی شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین «احمد صالحی» فلسفه برگزاری این نشست‌ها را ایجاد ارتباطی بی‌واسطه میان مردم و اعضای هیأت دولت اعلام و تصریح کرد که با توجه به حساسیت آیت‌الله رئیسی در پاسخگویی به مردم و پیگیری‌هایی که در این زمینه انجام می‌شود، اعضای کابینه مطمئن باشند مسئولی که پاسخگوی مردم نباشد از این دولت نخواهد بود و خط قرمز این دولت پاسخگویی و پای کار آمدن است.