به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، دکتر علیرضا صداقت روز یکشنبه با انتقاد از تصمیمگیری دیرهنگام کارگروه شرایط اضطراری گرد و غبار خراسان رضوی افزود: ریه مشهدیها از فولاد نیست، چراکه بر اساس تصمیمگیری این کارگروه حتی ادارات و سازمانهای دولتی هم تعطیل نشد.
وی با بیان اینکه تصمیمگیری برای تعطیلی مدارس، ادارات و مراکز دولتی نباید منوط به برگزاری جلسه یک کارگروه باشد، ادامه داد: بایستی پروتکل تعریف شود که به محض عبور شاخصهای آلودگی هوا از سالم به ناسالم، نخست مدارس و در مرحله بعد ادارات و مراکز دولتی تعطیل شوند.
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به مسئله وارونگی هوای مشهد به لحاظ ساختار جغرافیایی بیان کرد: میزان فراوانی وارونگی سطح بالا که به وارونگی فرونشستی معروف است، در مشهد به طور کاملا چشمگیری از کلانشهرهای همعرض خود یعنی تهران و تبریز بیشتر است و طبق مطالعه انجام شده، مشهد به طور متوسط ۳۲۳ روز از سال با پدیده «وارونگی دما» روبرو است.
به گفته وی، در حالیکه کلانشهرهای تهران و تبریز با موقعیت عرضی تقریبا مشابه، این پدیده را به ترتیب در ٢٣٣ و ١٩١ روز از سال تجربه میکنند.
دکتر صداقت افزود: مساله پدیده وارونگی دما در مشهد را بایستی یک هشدار جدی برای مسوولان و برنامهریزان شهری در کلانشهر مشهد تلقی کرد، زیرا بر اساس پژوهشهای انجامشده در گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد، شهر مشهد از نظر ساختار جو، حساسترین کلانشهر کشور در مقابل پدیده آلودگی هوا محسوب میشود.
وی با اشاره به مسئله زائرپذیر بودن شهر مشهد ادامه داد: پذیرایی از زائران و مجاوران حضرت رضا(ع) با این هوای آلوده یعنی تصمیمسازان و تصمیمگیران شهری عملکرد مناسبی نداشتهاند، چرا که هوای پاک که اصلیترین نیاز سلامت مردم است را تامین نکردهاند.
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد بیان کرد: آلودگی هوای کلانشهر مشهد به لحاظ وجود بارگاه منور رضوی و حضور زائران بسیار ، صرفا یک مسئله شهری و یا حتی استانی نیست رسیدگی به شرایط هوای مشهد باید در سطح کشور مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی، آلودگی هوا به طور مشخص سلامت ریه و قلب را تحت تاثیر قرار میدهد و افزایش فشار خون را نیز به دنبال دارد.
وی ادامه داد: در گزارشی که اخیرا از سوی مرکز پژوهشهای مجلس منتشر شده، میانگین ســالیانه غلظت ذرات معلق در چند کلانشهر کشور از جمله مشهد بیش از ۶ برابر استانداردهای سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است.
صداقت بیان داشت: همچنین بر طبق گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعداد مرگهای منتسب به آلودگی هوا در مشهد هزار و ۸۹۱ مورد بوده است.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم درباره حل مشکل آلودگی هوا، رسیدگی به موضوع مازوت سوزی برخی نیروگاه ها است که یا باید سوخت مناسبی جایگزین آن شود یا با نصب فیلتر از تشدید آلودگی هوا جلوگیری شود.
ریس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: اگر هیچ اقدامی نتوان برای جلوگیری از مازوت سوزی نیروگاه ها و نصب فیلتراسیون انجام داد لااقل باید در روزهایی که شاخص آلودگی هوا ناسالم گزارش می شود، مازوت سوزی متوقف شود.
کلانشهر مشهد در ۲۸ آبانماه جاری هشتمین روز پیاپی آلودگی هوا را تجربه کرده است.
گفتنی است، روز گذشته شدت آلودگی هوای مشهد با شاخص ۳۹۶ در وضعیت خطرناک قرار گرفت که موجب تعطیلی آموزش حضوری در نوبت عصر مدارس در تمامی مقاطع و نیز نوبت صبح یکشنبه کنونی بر اساس مصوبه کارگروه اضطراری هوای مشهد شد.