به گزارش خبرنگار ایرنا ، کمالالدین میرجعفریان روز یکشنبه در جلسه کمیسیون اجرایی مدیریت ایمنی راههای استان که بهمناسبت روز جهانی یادمان قربانیان سوانح رانندگی برگزار شد، با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در مقابله و مدیریت تصادفات جادهای افزود: متولیان امر از جمله پلیس راه، نیروی انتظامی و راهداری باید موضوع را آسیبشناسی کرده و با تولید برنامهها و محتوای اثربخش رسانه ای موضوع تصادفات را بهصورت ریشهای حل کنند.
وی با بیان اینکه عدم همسطح سازی برخی راههای استان باعث بروز تصادفات میشود، گفت: اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای باید قبل از فرارسیدن بارشها اقدام به همسطحسازی و ایمنسازی این مسیرها کند.
معاون امور عمرانی استانداری اردبیل علت بسیاری از تصادفات استان اردبیل را رخ به رخ و بهدلیل عدم جداسازی مسیرهای رفت و برگشت برشمرد و گفت: اداره کل راه و شهرسازی امسال در جداسازی محورهای رفت و برگشت اقدامات قابل توجهی انجام داده و انتظار داریم تا پایان سال بخشی از پروژههای نیمهتمام نیز به اتمام برسد.
متولیان راههای گردشگری استان ظرف ۱۵ روز مشخص شود
میرجعفریان همچنین بر تعیین تکلیف متولیان راههای گردشگری تاکید کرد و گفت: ظرف ۱۵ روز آینده باید کمیتهای متشکل از نمایندگان دفتر فنی، راهداری ، راه و شهرسازی ، پلیس راه ، میراث فرهنگی و شهرداریها تشکیل و در این کمیته متولیان راههای گردشگری مشخص شود.
وی با اشاره به فرارسیدن بارشها از آمادهباش کامل نیروهای خدماترسان برای انجام عملیات زمستانی در راههای استان خبرداد و ادامه داد: حضور و استقرار مستمر نیروهای پرتلاش پلیس راه و راهداری در جادههای استان قابل تقدیر است و انتظار داریم ضمن صیانت از جایگاه خود، امنیت را برای مردم ، رانندگان و سرنشینان به ارمغان آورند.
راهداری اردبیل آماده عملیات زمستانی است
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل نیز در این جلسه از آمادگی ۲۲۰ دستگاه ماشینآلات راهداری و ۳۵۰ نفر نیروی انسانی برای اجرای عملیات راهداری زمستانی خبر داد و افزود: از هفته پیش نیروهای کشیک و راهداری جبرای ارائه خدمات در تمامی راهدارخانهها و گردنههای مهم از جمله حیران و اسالم مستقر شده اند و علاوه بر دپو اقلام مورد نیاز از جمله نمک و قطعات مورد نیاز، ماشین آلات راهداری نیز تجهیز و پشتیبانی شده است.
کلیمالله وثوقی همچنین از شناسایی ۱۳ نقطه پرتصادف در راههای استان اردبیل خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۲ نقطه مربوط به شمال استان و یک نقطه نیز در جنوب استان منطقه خلخال واقع شده است.
وی برآورد اولیه برای رفع این نقاط را ۲۵۰ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: عملیات حذف و ایمنسازی ۶ نقطه در استان شروع شده و برخی در مرحله انجام عملیات و برخی دیگر نیز در مرحله انجام مناقصه است.
رئیس پلیس راه استان اردبیل نیز از کسب رتبه اول استان اردبیل در کمتصادفی جادههای روستایی خبرداد و گفت: راههای روستایی استان جزو سه استان امن کشور است و در این زمینه همکاری راهداری استان اردبیل در نصب بهموقع شبرنگ بسیار موثر بوده است.
سرهنگ وحید علیپور با اشاره به اینکه در هفت ماه گذشته اختلاف تصادفات با سال قبل فقط ۲ نفر است، افزود: در مجموع در بخش متوفیان تصادفات جاده ای نیز روند مناسبی نسبت به سالهای گذشته داریم به استثنای محدوده پاسگاه پلیس راه پارسآباد - کنگرلو که با ۵۱ نفر فوتی ۳۸ درصد از مجموع کل متوفیان تصادفات جاده ای استان را به خود اختصاص داده است.
وی ساعت وقوع حوادث را ۱۵ تا ۲۰ شب ذکر کرد و ادامه داد: بیشتر این تصادفات در این ساعات بهدلیل خستگی و خوابآلودگی راننده رخ داده است.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر جاده در استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند هستند.
هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران، صایین، کجل، نقدوز، الماس، لنگان، قرهآغاج و اسالم در جادههای این استان قرار دارد.