«یوسف کاکاوند» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: جمع کل سطح زیرکشت زعفران در این شهرستان حدود ۱۳۳.۷ هکتار است که متوسط عملکرد در هر هکتار بیش از پنج گیلوگرم و در برخی مزارع تا ۱۰ کیلوگرم است.
وی با اشاره به استقبال کشاورزان در کشت زعفران، افزود: در صورت تخصیص اعتبارات لازم، بیش از ۳۰ هکتار افزایش سطح خواهیم داشت.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه سالانه حدود ۵۸۰ کیلوگرم زعفران در این شهرستان تولید میشود، ادامه داد: ملایر رتبه نخست استان همدان را از نظر تولید و سطح زیر کشت دارد.
کاکاوند بیان کرد: در حال حاضر برداشت زعفران در این شهرستان آغاز شده و تا اواسط آذرماه ادامه دارد و به ازای هر هکتار هشت نفر همزمان با فصل برداشت زعفران مشغول به کار هستند.
وی گفت: ۱۱۸ هکتار از اراضی شهرستان ملایر زیر کشت زعفران است که از این میزان ۱۱۶ هکتار بارور و بقیه غیر بارور است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر تغییر الگوی کشت و توسعه کشت محصولات کشاورزی کمآببر را یکی از سیاستهای دولت عنوان کرد و اظهار کرد: با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی و کم آببر بودن و ارزش افزوده بالا، توصیه ما به کشاورزان کشت زعفران به عنوان گیاه دارویی پرسود است.
کاکاوند تاکید کرد: کیفیت زعفران ملایر به عنوان خاستگاه زعفران کشور، از لحاظ رنگ و طعم جزء بهترین کیفیتهای موجود در کشور است و در تلاش هستیم موانع و مشکلات این محصول را از پیش پای زعفرانکاران برداریم.
وی نبود صنایع تبدیلی را یکی از نقاط ضعف این حوزه برشمرد و گفت: با توجه به توسعه کشت زعفران و صادرات آن به صورت فلهای، باید در حوزه بستهبندی و برندینگ این محصول کار کنیم.
به گزارش ایرنا؛ مساحت اراضی آبی شهرستان ملایر ۳۷ هزار و ۵۲۰ هکتار و مساحت اراضی باغی ۱۶ هزار و ۶۱۶ هکتار است که در مجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود ۶۰ هزار هکتار است.
۱۳۳.۷ هکتار از این میزان اراضی کشاورزی شهرستان ملایر زیر کشت زعفران است که رتبه نخست استان همدان را به خود اختصاص داده است.